“Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με τίτλο “Ο τουρισμός υγείας βρίσκει την Ιθάκη του” που διοργάνωσε στις 6 Αυγούστου 2019 στον Δημοτικό κινηματογράφο Ιθάκης, ο Δήμος Ιθάκης.

Στην διοργάνωση, απηύθυναν χαιρετισμό διεθνούς φήμης προσωπικότητες από τον χώρο της Ιατρικής, οι οποίοι παρέστησαν με τις οικογένειές τους και φίλους, ενώ κάποιοι εξ αυτών χαιρέτησαν την πρωτοβουλία, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης, από Αυστραλία, Σικάγο, Ιταλία αλλά και Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης κος Στανίτσας Διονύσιος άνοιξε την εκδήλωση και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ παρέδωσε τα βραβεία στους τιμώμενους.

Η κα Ουρανία Λουκά Ιατρός Παθολόγος υπεύθυνη Δημοτικού Ιατρείου Δήμου Ιθάκης, απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στο έργο του Κοινωνικού Ιατρείου στη Ιθάκη και τις πολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει συμβάλλοντας σημαντικά στην αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων υγείας των κατοίκων της Ιθάκης.

Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης, ήταν να τιμηθούν οι διεθνείς προσωπικότητες από τον Δήμο Ιθάκης για την προσφορά τους στην Επιστήμη και τον Άνθρωπο, αλλά και στην προώθηση της χώρας μας διεθνώς, ως κέντρο τουρισμού Υγείας.

Ο Τουρισμός Υγείας είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού όπου έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια σε πολλές χώρες. Πρόκειται για ένα είδος διακοπών συνδυαστικών με ένα ευρύ φάσμα ιατρικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων.
Οι κύριες εκφάνσεις του τουρισμού υγείας μπορούν να διακριθούν στον «ιατρικό τουρισμό» που απευθύνεται σε τουρίστες – ασθενείς που κάνουν χρήση συνήθως εξειδικευμένων υπηρεσιών ιατρικής παρακολούθησης και θεραπείας, καθώς και στον «τουρισμό ευεξίας» που απευθύνεται σε τουρίστες που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις διακοπές τους με υπηρεσίες βελτίωσης ή διατήρησης της υγείας τους (SPA, θαλασσοθεραπεία, υδροθεραπεία, άσκηση κλπ.).

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν:

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ και Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας Γιώργος Πατούλης.

Ο ειδικός της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Αντιπρόεδρος Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Κωνσταντίνος Πάντος.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και Γενικός Γραμματέας ΕΛΙΤΟΥΡ Πέτρος Μαμαλάκης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Σικάγο, Η.Π.Α Κώστας Χανιωτάκης,

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης .

Η καθηγήτρια Αναπαραγωγικής Επιστήμης στο University College του Λονδίνου στο Ινστιτούτο Υγείας Γυναικών Joyce Harper.

Ο Ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και μέλος της Ελληνικής και Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Δημήτρης Jackson.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Στείρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σοφία Καλανταρίδου.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης από τη Νέα Υόρκη.

Ο ιδρυτής Διευθύνων Σύμβουλος Albania American Hospital στην Αλβανία Klodian Allajbeu.

Ο κύριος Ματθαίος Ραφτόπουλος, Διευθυντής MPR Financial Services της Αυστραλία.

Η Ελληνο – Αυστραλέζα διακεκριμένη ηθοποιός και συγγραφέας Μαίρη Κούστας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιτυχή πορεία του κυρίου Κωνσταντίνου Πάντου και των συνεργατών του, οι οποίοι, με το έργο τους, έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας των χωρών ως διεθνή προορισμό ιατρικού τουρισμού για την εξωσωματική γονιμοποίηση, με ποσοστό επιτυχίας άνω του 60% και χιλιάδες σήμερα ευτυχισμένους γονείς ανά τον κόσμο.

Ο κ. Κωνσταντίνος Πάντος στην ομιλία τους, αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία παρόμοιων πρωτοβουλιών για την προσπάθεια να συνδεθεί η χώρα μας με τους Ομογενείς και την διάδοση στο εξωτερικό της των άριστων ιατρικών υπηρεσιών που πράγματι προσφέρονται στην χώρα μας, την οποία ήδη εμπιστεύεται μεγάλη μερίδα ανθρώπων από το εξωτερικό, και δικαίως.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πανοσιολογιότατος Αρχιερατικός Επίτροπος π. Χριστόδουλος Τριλίβας, ο Λιμενάρχης Ιθάκης κος Δημήτριος Γρεκός, η Πρόεδρος της Ένωσης των απανταχού Ιθακησίων κα Κ. Γρηγορίου, άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Ιθάκης και αρκετός κόσμος, στο μεγαλύτερο μέρος του, επισκέπτες του νησιού μας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και την υπόσχεση η Ιθάκη να αποτελέσει κύριο σταθμό παρόμοιων δράσεων στο μέλλον.

Θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την Κοινωνική τους προσφορά στους βραβευθέντες.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές

Από το fb

Ένωση Απανταχού Ιθακησίων