“Βαρκαρόλα με μάντολες!” – Η ανδρική χορωδία Ληξουρίου ξεσήκωσε τον Πόρο Κεφαλονιάς σε μια νύχτα μαγείας και παράδοσης! (εικόνες+βίντεο)

Μουσικές, φορεσιές, μάντολες και φωτοβολίδες «ανάψανε» το βράδυ της Κυριακής στον Πόρο – Το πολιτιστικό event που έγινε talk of the island!

Ρεπορτάζ: Σπύρος Καγκάδης

Ένα αξέχαστο πολιτιστικό πανηγύρι εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής 20 Ιουλίου στον Πόρο Κεφαλονιάς, όταν η Ανδρική Χορωδία του Δήμου Ληξουρίου κατέφθασε με τραγούδια, χαμόγελα και κέφι, παρασύροντας κατοίκους και τουρίστες σε μια μουσική περατζάδα γεμάτη Επτανησιακό χρώμα!

Η εκδήλωση ξεκίνησε μελωδικά από το λιμάνι, με τα μέλη της Χορωδίας να γεμίζουν την ατμόσφαιρα με νότες που τίμησαν την Κεφαλονίτικη μουσική παράδοση. Στην πομπή συμμετείχαν και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόρου «Ο Πρόνησος», υπό την καθοδήγηση της δραστήριας προέδρου του συλλόγου, Ασπασίας Σεριάτου. Ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και κρατώντας… μάντολες στα χέρια, μοίρασαν στους περαστικούς γλυκές στιγμές κεφαλονίτικης φιλοξενίας.

Η έκπληξη της βραδιάς ήρθε όταν όλοι επιβιβάστηκαν στο ημερόπλοιο της οικογένειας Βαλσαμή, μετατρέποντάς το σε πλωτή σκηνή για μια εντυπωσιακή βαρκαρόλα! Κατά μήκος της διαδρομής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πόρου, Οδυσσέας Γαλιατσάτος, άναψε ναυτικές φωτοβολίδες που φώτισαν το λιμάνι και εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους.

Η αποβίβαση έγινε στην Κεντρική Πλατεία, όπου συνεχίστηκε η γιορτή με ακόμα περισσότερη μουσική, χορό και τραγούδι, σκορπίζοντας συγκίνηση και χαρά σε όλο το χωριό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα προς τιμήν των συμμετεχόντων σε κεντρικό εστιατόριο της πλατείας, όπου οι συντελεστές αντάλλαξαν ευχές για συνέχιση τέτοιων δράσεων που ενώνουν τον πολιτισμό με την τοπική κοινωνία.

Η δράση ήταν αποτέλεσμα συνδιοργάνωσης του Δήμου Αργοστολίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόρου «Ο Πρόνησος» και του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Ε.Ε.Τ.Β.Α. «Άτρος».

Δείτε το βίντεο του Σπύρου Καγκάδη:

Και τα αποσπάσματα της Σοφίας Βαλσαμή: