“Βόμβα” για γνωστή γαλακτοβιομηχανία: Χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τα μέλη της πρώην διοίκησης – Ερευνώνται έξι κακουργήματα

«Έχουν ασκηθεί αγωγές με τις οποίες το «Πρώτο» ζητάει από αυτούς περίπου 18 εκατομμύρια για τη ζημιά που υπέστη τα τελευταία 15 χρόνια, τα προηγούμενα έχουν παραγραφεί»

Χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αποφάσισε ξανά ο ανακριτής για την πρώην διοίκηση του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Πατρών (Εργοστάσιο Γάλακτος «Πρώτο»).

Όπως εξήγησε μιλώντας στο thebest.gr ο δικηγόρος της νέας διοίκησης, Θάνος Αμπατζής, μιλώντας στο thebest.gr, «εναντίον της προηγούμενης διοίκησης έχουν υποβληθεί από τη νέα, έξι μηνύσεις για κακουργηματική απιστία και κάθε μία αφορά και σε μία ξεχωριστή πράξη. Η δεύτερη κατά σειρά πήγε στον ανακριτή προκειμένου τα μέλη της οικογένειας που απάρτιζαν την προηγούμενη διοίκηση να απολογηθούν.

Ο ανακριτής τους άκουσε και τους επέβαλε κάποια χρηματική εγγύηση αλλά και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Το ίδιο είχε συμβεί και με την προηγούμενη μήνυση που έφτασε σε αυτό το στάδιο ενώ ακολουθούν άλλες τέσσερις πράξεις που έχουν χαρακτηριστεί από τον εισαγγελέα ως κακουργήματα και έχουν σταλεί για ανάκριση. Κακουργήματα όπως η προσκόμιση πλασματικών ποσοτήτων γάλακτος από την οικογένεια, η πώληση μίας κρέμας στον ίδιο προμηθευτή με μισή τιμή από την τρέχουσα, η αγορά αναλωσίμων που κατέληγαν αλλού, μένει να εξεταστούν.» λέει ο κ. Αμπατζής.

«Έχουν ασκηθεί αγωγές με τις οποίες το «Πρώτο» ζητάει από αυτούς περίπου 18 εκατομμύρια για τη ζημιά που υπέστη τα τελευταία 15 χρόνια, τα προηγούμενα έχουν παραγραφεί. Αναμένεται η έκδοση αποφάσεων. Οι αποφάσεις για την αποζημίωση θα βγουν νωρίτερα από αυτές για τα κακουργήματα»

Να θυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2020, όταν κάποιοι συνεταιριστές, εφόσον, όπως υποστηρίζουν, είχαν αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά στον συνεταιρισμό σχετικά με τη διαχείριση, κατάφεραν να καταψηφίσουν τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης και «να την ρίξουν».

Η νέα διοίκηση που προέκυψε υποστήριξε ότι ψάχνοντας βρέθηκαν διάφοροι τρόποι με τους οποίους η προηγούμενη διοίκηση κατάφερνε να αποσπά χρήματα, να ζημιώνει τον συνεταιρισμό και κατέθεσε μηνύσεις. Από την πλευρά της και η προηγούμενη διοίκηση έκανε το ίδιο, κατέθεσε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση με σκοπό να αποδείξει ότι όσα αναφέρει η νέα διοίκηση, δεν ισχύουν.

Πηγή: thebest.gr