Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά, καθώς προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι τρεις κατηγορούμενοι, μετά από κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, η οποία μάλιστα αναβαθμίστηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση διά παραλείψεως, σύμφωνα με τα άρθρα 299 και 15 του Ποινικού Κώδικα — εξέλιξη που ανεβάζει κατακόρυφα τη σοβαρότητα της υπόθεσης.
Στη φυλακή οδηγούνται:
- ο 23χρονος φίλος της Μυρτώς
- ένας 26χρονος πρώην αρσιβαρίστας
- και ένας 22χρονος αλβανικής καταγωγής
Η αποχώρησή τους από τα δικαστήρια έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς οι αρχές επέλεξαν να τους φυγαδεύσουν από την πίσω πόρτα, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.
Ωστόσο, όταν συγγενείς και φίλοι της άτυχης κοπέλας αντιλήφθηκαν την κίνηση αυτή, επικράτησε ένταση. Πλήθος κόσμου έτρεξε προς το σημείο, με ορισμένους να ξεσπούν φωνάζοντας «δολοφόνοι» και άλλες βαριές εκφράσεις, αποτυπώνοντας το κλίμα οργής και αγανάκτησης που επικρατεί.
Η υπόθεση συνεχίζει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, ενώ αναμένονται οι επόμενες δικαστικές εξελίξεις που θα ρίξουν περισσότερο φως στις συνθήκες του τραγικού θανάτου.
▶️ Δείτε βίντεο
Πηγή: protothema.gr



