Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση με τα κρούσματα όχι μόνο να μην μειώνονται αλλά να είναι κοντά στην κατάρριψη νέου ρεκόρ μέσα στο τρίτο lockdown. Συνεδριάζουν αύριο οι λοιμωξιολόγοι.

Θλιβερό ρεκόρ μέσα στο τρίτο lockdown αναμένεται να καταγραφεί σήμερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το 24ωρο που μας πέρασε καταγράφηκαν πάνω από 2.000 κρούσματα κορονοϊού με πληροφορίες να αναφέρουν ότι μπορεί και να πλησιάσουν τα 2.300!

Η τελευταία φορά που τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας είχαν ξεπεράσει τα 2.000 ήταν στις 23 Φεβρουαρίου με 2.147 κρούσματα και η αμέσως προηγούμενη ήταν στις 2 Δεκεμβρίου 2020 που ήταν 2.186.

Όπως και να έχει η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ επιβαρυμένη και ιδιαίτερα στην Αττική που μετρά τις ελεύθερες ΜΕΘ στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Οι ειδικοί μιλούν πια ανοικτά για πιο σκληρό lockdown αν θέλουμε να περιορίσουμε την πανδημία και να φτάσουμε στην Καθαρά Δευτέρα με αριθμούς και θετικότητα που δεν θα θυμίζουν τις μέρες που ζούμε.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΑποζημιώσεις ΙΑΝΟΥ: Κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Υποδομών για Χορήγηση ενίσχυσης με τη μορφή προκαταβολής για την αποζημίωση των πληγέντων-Δείτε σε ποιες περιοχές (αποφάσεις)
Επόμενο άρθροΕπιστρεπτέα προκαταβολή 6: Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων