Ρωσία: Πολική αρκούδα σημαδεμένη με το «T-34» εγείρει ανησυχίες στους επιστήμονες

Ενα βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Ρωσία, με μια πολική αρκούδα «σημαδεμένη» με τον κωδικό T-34 στη ράχη της, έχει ανησυχήσει την επιστημονική κοινότητα.
Οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι το περίεργο βάψιμο με το μαύρο σπρέι θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα του ζώου να αναμειχθεί με το περιβάλλον του και να κυνηγήσει το φαγητό του.
Μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί σε ποια ακριβώς περιοχή της Αρκτικής Ρωσίας καταγράφηκαν αυτές οι εικόνες.
Το T-34 ήταν ένα τανκ που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην νίκη της Σοβιετικής Ενωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο Facebook από τον Σεργκέι Κάβρυ, μέλος του WWF.

Ο Κάβρυ δήλωσε ότι συνομίλησε με ντόπιους επιστήμονες που παρακολουθούν την άγρια ​​φύση στην περιοχή και τον διαβεβαίωσαν ότι δεν είχαν μαρκάρει την αρκούδα με τέτοιο τρόπο.
Eνας επιστήμονας του Ινστιτούτου Βιολογικών Προβλημάτων του Βορρά, Ανατόλι Κόντσεφ, δήλωσε ότι είναι απίθανο η αρκούδα να υπέστη σε αυτή τη διαδικασία χωρίς να έχει υποβληθεί σε νάρκωση. Οπως εξήγησε, η αρκούδα δεν θα μπορούσε να ήταν σε κίνηση ή τουλάχιστον θα πρέπει να ήταν εντελώς ακίνητη όταν ψεκάστηκε, επειδή «οι χαρακτήρες είναι ομοιόμορφα γραμμένοι και έχουν το ίδιο μέγεθος».