Στην τελική του ευθεία μπαίνει το θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος Καρακούκη – Καλόγρηα για το θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας αλλά και την μαραθώνια κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας την ώρα που η μητέρα των παιδιών, Ρούλα βρίσκεται προφυλακισμένη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Μιλώντας στο MEGA, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σημείωσε πως πρόκειται για μια δυσάρεστη υπόθεση. «Είναι πάρα πολύ δυσάρεστη ιστορία. Είναι το μόνο θέμα που ενδιαφέρει την κοινή γνώμη. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ο Έλληνας ότι μια μάνα μπορεί να αφαιρέσει τη ζωή σε τρία της παιδιά και όλοι ευχόμαστε να μη συμβαίνει», είπε.

Ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για περίπτωση μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, για δολοφονίες με δόλο και σχεδιασμό.

Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε στη διάρκεια της ποινής της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Αν βρεθεί ενοχή για τρεις δολοφονίες, θα λάβει τρεις ισόβιες. Θα εκτίσει πραγματική φυλακή 25 χρόνια. Είναι η οροφή, δεν υπάρχει ποινή μεγαλύτερη από την ισόβια, Ό,τι και να κάνει, αν είναι τρεις ισόβιες, θα κάτσει μέσα 25 χρόνια».

Αλεξάνδρου: Οι ενδείξεις δεν είναι αποδείξεις

Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε σχετικά με την κόντρα μεταξύ ιατροδικαστών ότι «οι ενδείξεις δεν είναι αποδείξεις, λείπει το πλήρες κείμενο της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης για τα 2 παιδιά» ενώ τόνισε πως «τα επιμέρους ευρήματα ήταν αυτά που έδωσαν την τελική αιτία θανάτου, όμως η ηπατική ανεπάρκεια ακόμη και η αγενεσία φλεβόκομβου για τα οποία τόσος λόγος έχει γίνει θα μπορούσαν να αποτελούν ένα μέρος, ο μηχανισμός του θανάτου ήταν διαφορετικός».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι λέει ο δικηγόρος της για το πόρισμα

Ο συνήγορος της 33χρονης απαντώντας δήλωσε ότι «η οικογένεια έλαβε τις απαντήσεις που έπρεπε μετά ακριβώς από τους θανάτους των 2 παιδιών, μέσω των σημαντικών δημοσίων εγγράφων που είναι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που δόθηκαν τότε» ενώ επεσήμανε πως «για μας υπάρχουν δύο κατηγορίες ειδικών, αυτοί που το είδαν με τα μάτια τους και όλοι οι υπόλοιποι».

Σε αυτό απάντησε ο ιατροδικαστής Αλεξάνδρου αναφέροντας «η μελέτη ενός φακέλου και αυτό που βλέπει ο ιατροδικαστής που κάνει την νεκροτομή είναι το ίδιο σημαντικά».

Σχετικά με την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου στο πόρισμα που μιλά για ασφυκτικούς θανάτους «η Ρούλα δεν εξηγεί την ασφυξία, είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια ακούει λέξεις όπως “ασφυκτικός θάνατος” και “εγκληματική ενέργεια”» και συνέχισε «δεν έχουμε το πόρισμα ακόμη στα χέρια μας, όταν θα το έχουμε θα τοποθετηθούμε, όμως υπάρχουν ακόμη δύο κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν το αν επιβεβαιώνονται τα παθολογικά αίτια και το ποια στοιχεία οδήγησαν στο επιστημονικό συμπέρασμα».

Με πληροφορίες από Mega/ant1news.gr

Πηγή: dikastiko.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Πάμε πίσω στο 1983-Τους αναγνωρίζετε;
Επόμενο άρθροΠάτρα: Βόμβα Κατερινόπουλου – Πληροφορία ότι θα κληθεί να ξανακαταθέσει η Δήμητρα Πισπιρίγκου