Σάκης Αρναούτογλου: Κίνδυνος για αιφνίδιες πλημμύρες! Περιμένουμε πολύ νερό! Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο

Ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί με συνεχείς αναρτήσεις του για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την χώρα από την Τρίτη. Παράλληλα, η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνει να επηρεάζεται κυρίως η δυτική και η ηπειρωτική Ελλάδα με βροχές αλλά και καταιγίδες που ίσως δώσουν «πολύ νερό» αυξάνοντας τον κίνδυνο τοπικών αιφνίδιων πλημμυρών! 

Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ

Νέα μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (16-07-2019) και από τα δυτικά, σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Καιρός – Αναλυτικά θα επηρεαστούν

Α. Αύριο Τρίτη (16-07-2019) από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019) οι Σποράδες και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Β. Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-07-2019) τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς την Εύβοια. Εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Γ. Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια), πιθανώς πρόσκαιρα τη νύχτα της Τρίτης (16-07-2019) προς την Τετάρτη (17-07-2019).

Πως θα είναι ο καιρός στην Κεντρική Μακεδονία – Έκτακτα μέτρα

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνει ότι έχει θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας – επιφυλακής τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα από τις απογευματινές ώρες αύριο και από τα δυτικά θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα την Κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη στις Σποράδες και την κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Το πρωί της Τετάρτης και από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς την Εύβοια. Εξασθένηση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες. Στην Αττική (κυρίως τη δυτική και βόρεια), θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Οι πολίτες καλούνται να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Αναδημοσιευση από www.newsit.gr