Σάλος με τον 25χρονο δολοφόνο του σκύλου στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Δολοφόνησε με μαχαίρι σκύλο, είναι σε θέση να το ξανακάνει αλλά… ελεύθερος! Απλά θα δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο 25χρονος που κατηγορείται για τη βίαιη θανάτωση σκύλου, στην περιοχή Κουφάλια, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ήρθη η κράτησή του υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα, ενώ, επιπλέον, του απαγορεύτηκε να έχει στην κατοχή του ζώο συντροφιάς μέχρι να γίνει η δίκη.

Είναι απορίας άξιο πάντως το πως πάρθηκε αυτή η απόφαση να κυκλοφορεί ελεύθερος από τη στιγμή που δολοφόνησε έναν σκύλο με μαχαίρι και σαφέστατα είναι σε θέση να το ξανακάνει.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα καθώς επιτέθηκε στον δικό του σκύλο, το άτυχο ζώο που δολοφόνησε βάναυσα, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τόσο τον εαυτό του όσο και το κατοικίδιό του.

Η δικογραφία τού καταλογίζει ότι επιτέθηκε και χτύπησε με μαχαίρι το τετράποδο, το οποίο δέχθηκε επίθεση κι από τον δικό του σκύλο. Αποτέλεσμα ήταν να επέλθει ο θάνατος του ζώου, συνεπεία των τραυμάτων που υπέστη.

Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και με εισαγγελική διάταξη του αφαιρέθηκε η επιμέλεια του σκύλου και ανατέθηκε σε φιλοζωική οργάνωση.

Να θυμίσουμε και να τονίσουμε πως ο νέος νόμος λέει: «Όποιος φονεύει ή βασανίζει ζώα, τα οποία εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος, τιμωρείται με ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη και με χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από 50 ως 100 ευρώ».

Πηγή: gazzetta.gr