Σάμη: ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ!

Στις αρχές του τρέχοντος μήνα είδε το φως της δημοσιότητας αναφορά στην efimeridaKefalonia με την υπογραφή του κ.Ξενοφώντα Ευαγγελάτου και με τίτλο «15 μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Σάμης μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα».

Η συγκεκριμένη αναφορά έτυχε , μάλιστα, αναδημοσίευσης και από άλλα τοπικά ΜΜΕ!

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποτελεί μνημείο ανακριβειών και κατά την άποψή μας είδε το φως της δημοσιότητας προκειμένου να στοχοποιηθεί ο Σύλλογός μας!

Ήρθαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ευαγγελάτο, του εξηγήσαμε, μας υποσχέθηκε ανασκευή του δημοσιεύματος, αλλά δεν το έπραξε μέχρι σήμερα και μας υποχρεώνει ουσιαστικά στην κοινοποίηση της παρούσας ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ!

Στο αχαρακτήριστο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρονται τα εξής:

1.«Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής 15 μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Σάμης, κάποιοι εκ των οποίων αρκετά σοβαρά και χρειάστηκαν νοσηλεία για να επανέλθουν.
Το περιστατικό έγινε χθες και δεν είναι η πρώτη φορά. Σύμφωνα με μαρτυρίες υπάρχει ένας πυρήνας μαθητών και κάποιων εξωσχολικών που πετούν κροτίδες και καπνογόνα εντός του σχολικού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν μαθητές, αλλά και καθηγητές συχνά τέτοια προβλήματα. Χθες οι 15 μαθητές πήγαν στο Κέντρο Υγείας, όπου χρειάστηκε να τους παρασχεθεί βοήθεια με οξυγόνο για να μπορέσουν να επανέλθουν και να φύγουν για το σπίτι τους»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το πρωΪνό της 1ης Οκτωβρίου ρίφθηκαν καπνογόνα στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Εξαιτίας του περιστατικού ΕΝΑ παιδί οδηγήθηκε από τον γονιό του στο Κ.Υ. Σάμης  , εξετάστηκε από την παιδίατρο και διαπιστώθηκε ότι πέρα από έναν πονοκέφαλο δεν υπήρχαν κλινικά ευρήματα και το παιδί αποχώρησε! ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ! Προφανώς, ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΟΞΥΓΟΝΟΥ, ΠΕΡΙ 15 ΜΑΘΗΤΩΝ κ.λπ. ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ!! Είναι απολύτως εξακριβωμένο ότι ούτε στα επείγοντα περιστατικά, ούτε στην παιδίατρο του Κ.Υ. Σάμης  είχαμε προσέλευση μαθητών! Επίσης, από όσα εμείς γνωρίζουμε, ΠΟΤΕ δεν έγινε μαζική μεταφορά μαθητών εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων από κροτίδες κατά τη φετινή σχολική χρονιά, ούτε και την προηγούμενη.

   2.Γράφει ο κ. Ευαγγελάτος: «Μήπως  είναι καιρός ο Σύλλογος καθηγητών να δει με περισσότερη σοβαρότητα το θέμα;… Το πρόβλημα είναι γνωστό στη Σάμη με τη συγκεκριμένη παρέα, ωστόσο δεν λαμβάνονται τα μέτρα εκείνα που θα έπρεπε να έχουν ληφθεί από καιρό!».

Η αλήθεια είναι ότι άλλοι πρέπει να δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα! Με άλλα λόγια ο κ. Ευαγγελάτος ισχυρίζεται ότι ο Σύλλογος δεν κάνει αυτά που πρέπει, δεν είναι αρκούντως σοβαρός , δεν παίρνει τα μέτρα που απαιτούνται –μέτρα που έπρεπε να έχουν ληφθεί από καιρό!!-διότι ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΕΑ-κατά τον κ. Ευαγγελάτο-και μόνο οι καθηγητές δεν ξέρουν (;), δεν θέλουν(;), δεν μπορούν(;).Στη συγκεκριμένη παρέα  εντάσσει , μάλιστα και «εξωσχολικούς»(!) στον πυρήνα των μαθητών που πετούν «κροτίδες και καπνογόνα»-κάτι που από όσα εμείς γνωρίζουμε είναι παντελώς ανυπόστατο! Θα παρακαλέσουμε τον κ. Ευαγγελάτο και τους πληροφοριοδότες του, αν γνωρίζουν ποιοι είναι οι «ένοχοι»-που τους ξέρει η Σάμη όλη!!- να έρθουν να μας το πουν κι εμάς για να κάνουμε ό,τι απαιτείται. Επίσης, θέλουμε να τον ρωτήσουμε από πού γνωρίζει ότι δεν  έχουμε κάνει για το περιστατικό αυτό που απαιτείται να γίνει  και τί κατά τη γνώμη του έπρεπε να έχουμε κάνει πέραν τον όσων κάναμε και κάνουμε-για τα οποία. βέβαια ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί από εμάς!

Ο κ. Ευαγγελάτος  έχει καταστεί συνεργός σε μια προσπάθεια ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΜΗΣ, αποδεχόμενος ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ως γεγονότα και κατηγορώντας στη συνέχεια με περισσή ευκολία  τους καθηγητές –χωρίς ποτέ να μπει στον κόπο να διερευνήσει τί πραγματικά συμβαίνει-ως ουσιαστικά υπεύθυνους για κάποιες συγκεκριμένες παραβατικές συμπεριφορές των μαθητών ! Λίγο ακόμη και θα κατηγορηθούμε και ως υποκινητές!

Ζητάμε από τον κ. Ευαγγελάτο  να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την παραποίηση των γεγονότων και την δημοσιοποίηση αστήρικτων κατηγοριών και αν δεν το πράξει επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας!

   Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΜΗΣ