Η κραυγή αγωνίας ενός πατέρα που θρηνεί το 17χρονο παιδί του. Ο Άρης και η Κλαίρη, τα δυο παιδιά που σκοτώθηκαν από το σεισμό στη Σάμο, έφυγαν αγκαλιασμένα γιατί το τοιχίο ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού, που παραμένει «ξεκρέμαστο», έπεσε πάνω τους. Ο πατέρας του 17χρονου, Αλέξης Κομνηνός, μιλά στο newsit.gr για τις δραματικές στιγμές και την αποκάλυψη που του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ένας κόμπος στο λαιμό. Ολόκληρη η Σάμος θρηνεί για τη 15χρονη Κλαίρη και τον 17χρονο Άρη. Τα δυο παιδιά που κάθονταν σε ένα σκαλάκι όταν ο σεισμός έριξε πάνω τους ένα τοιχίο. Το τελευταίο που πρόλαβαν ήταν να αγκαλιαστούν και έτσι να φύγουν από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειές τους, το νησί τους, την Ελλάδα ολόκληρη.

Ο πατέρας του 17χρονου Άρη, ο άνθρωπος που λίγα λεπτά αφού ο σεισμός είχε χτυπήσει τη Σάμο έδινε ανταπόκριση στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ κι έλεγε πως αναζητούν τα δυο παιδιά, ραγίζει καρδιές με τα σπαρακτικά λόγια του. Περιγράφει στο newsit.gr τα δραματικά δευτερόλεπτα που στοίχισαν τη ζωή στον Άρη του, που ήθελε κι εκείνος να γίνει δημοσιογράφος και της 15χρονης Κλαίρης.

Του κοριτσιού που είχε πριν από λίγο καιρό γιορτάζει τα γενέθλιά της. Της 15χρονης που έβλεπε κάθε μέρα τον Άρη, μαζί πήγαιναν σχολείο, μαζί στο Λύκειο των Ελληνίδων. Μαζί ήταν ως το τραγικό τους τέλος.

Όλα έγιναν μέσα σε δυο δευτερόλεπτα» λέει ο Αλέξης Κομνηνός στο newsit.gr. Τα λόγια του συγκλονίζουν.

Έτσι έγινε η τραγωδία

Ο Άρης και η Κλαίρη, λέει ο Αλέξης Κομνηνός, γνωρίζονταν έναν χρόνο. Έκαναν παρέα κάθε μέρα. Μαζί γυρνούσαν από το σχολείο, μαζί πήγαιναν στο Λύκειο των Ελληνίδων Σάμου όπου χόρευαν μαζί.

«Είχαμε μιλήσει δυο λεπτά πριν γίνει ο σεισμός με το παιδί μου για να καθορίσουμε το απογευματινό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του, για τι έπρεπε να κάνει και τι μετακινήσεις έπρεπε να κάνει. Τον άφησα το πρωί που ήταν χαμογελαστός ευτυχισμένος. Την ώρα που έγινε ο σεισμός αμέσως κάλεσα το παιδί και δεν απαντούσε στο τηλέφωνο στην πρώτη μου κλήση. Αμέσως μετά πήγα στο γυμνάσιο για να παραλάβω το άλλο παιδί μου, το οποίο με περίμενε στην αυλή του σχολείου του», περιγράφει ο άτυχος πατέρας.

Αφού παρέλαβε τον δεύτερο γιο του, ο Αλέξης Κομνηνός άρχισε να καλεί συνεχώς στο κινητό του Άρη. Όταν ο 17χρονος δεν του απαντούσε, κατάλαβε ότι κάτι κακό είχε συμβεί. «Γιατί ο Άρης ήταν ένα παιδί που είχε έντονη ανησυχία μέσα του, δηλαδή αν πχ δεν είχε μονάδες ή μπαταρία στο κινητό του έβρισκε πάντα το τρόπο να με ενημερώσει. Εκεί κατάλαβα ότι κάτι έχει γίνει.

Φώναξα τον πατέρα της Κλαίρης και του είπα τα παιδιά έχουν εξαφανιστεί, δεν ξέρω τι έχει συμβεί. Πήγαμε στην αστυνομία, το δηλώσαμε και αρχίσαμε να ψάχνουμε τα κτήρια που είχαν πέσει.

Ο πατέρας της κοπέλας βρήκε τις τσάντες τους σε ένα σκαλοπάτι και εγώ είδα κάποια αλλά πράγματα και κατάλαβα. Του είπα “τα παιδιά μας είναι θαμμένα εδώ κάτω” και αμέσως ενημερώσαμε την αστυνομία και εκείνοι με την σειρά τους την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική που βρέθηκαν στο σημείο μέσα σε 1,5 λεπτό. Μετά από δέκα λεπτά ανασύρθηκαν νεκρά και τα δυο παιδιά».

Ο Μητσοτάκης, η αποκάλυψη και η κραυγή αγωνίας

Ο σπαραγμός του ραγίζει καρδιές. Ακόμη ενώ εκείνος πενθεί το χαμό του παιδιού του, βρίσκει τη δύναμη να «φωνάξει» να γίνει κάτι με το σπίτι του οποίου το τοιχίο έπεσε πάνω στον Άρη του και στην Κλαίρη.

Όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στη Σάμο, συνάντησε, κατ’ ιδίαν, στο δημαρχείο στο Βαθύ, τους γονείς των δυο παιδιών. Ο Αλέξης Κομνηνός του ζήτησε να γίνει κάτι για να μην συμβεί ξανά ένα τέτοιο κακό.

Ο πρωθυπουργός, περιγράφει ο Αλέξης Κομνηνός, του αποκάλυψε τη συζήτηση που είχε με την κόρη του, το βράδυ της Παρασκευής. «Θα μπορούσε στη θέση αυτών των παιδιών να ήμουν εγώ» του είπε η Δάφνη, αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους γονείς της Κλαίρης και του Άρη.

«Ο κ. πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε ό,τι ψυχολογική υποστήριξη χρειαζόμαστε εμείς και τα παιδιά μας», είπε ο Αλέξης Κομνηνός. Εκείνος, έθεσε στον πρωθυπουργό το μεγάλο πρόβλημα. «Στις επαρχιακές πόλεις και στα χωριά υπάρχουν πολλά κτήρια που είναι εγκαταλελειμμένα 30-40 χρόνια είτε γιατί δεν ενδιαφέρονται είτε γιατί είναι κληρονομικά θέματα στη μέση με αποτέλεσμα να μην συντηρούνται και αυτά έγιναν η αιτία να χάσουν την ζωή τους ο Άρης και η Κλαίρη.

Το σπίτι ήταν ένα από αυτά τα σπίτια, σε ένα σημείο που είναι παράδρομος αλλά πολύ σημαντικός, τον όποιον τον χρησιμοποιούν τα παιδιά για να πηγαίνουν στο ΚΤΕΛ ή στην παραλία που πάνε για καφέ ή για να πάνε στο μάθημα στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Ακόμα και τώρα αν περάσει η Πυροσβεστική και καθαρίσει τα μπάζα, το σπίτι είναι ξεκρέμαστο».

«Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και μου είπε ότι θα λάβει δραστικά μέτρα. Δεν είναι δικαίωση για εμένα αυτή η ιστορία αλλά να γίνει η αφορμή ο θάνατος των δικών μας παιδιών να γλυτώσουμε πιθανούς θανάτους άλλων ανθρώπων», κατέληξε ο Αλέξης Κομνηνός.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΗ κυβέρνηση «τσακίζει» τους πολίτες ενώ αφήνει τους αλλοδαπούς να παρελαύνουν: Χιλιάδες πρόστιμα για «κορωνο-παραβάσεις»
Επόμενο άρθρο200.000 με 5 πονταρίσματα: Το βράδυ που ο Σον Κόνερι έκανε το μεγαλύτερο κόλπο στην ιστορία της ρουλέτας