Σάμος: Τσουνάμι έπνιξε το λιμάνι – Κατέρρευσε τρούλος εκκλησίας – Τα ψάρια βγήκαν στην στεριά (φώτο – βίντεο)

Ο τρομακτικός σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την χώρα, ελάχιστα λεπτά πριν το διάγγελμα του πρωθουργού Κώστα Μητσοτάκη για τη νέα καραντίνα λόγω κορωνϊού, έπληξε την κεντρική και νότια Ελλάδα, τα παράλια της Τουρκίας (στην Σμύρνη έπεσαν 20 κτίρια), με τους κατοίκους στηνΣάμο να ζουν τον απόλυτο εφιάλτη, ευτυχώς όχι στον βαθμό που τον βιώνουν στα παράλια της Τουρκίας.

Στην Σάμο, τσουνάμι έπνιξε το λιμάνι, τα ψάρια βγήκαν στην στεριά και κατέρρευσε τρούλος εκκλησίας λίγο πριν μιλήσει ο πρωθυπουργός.

Αλλεπάλληλα θαλάσσια κύματα με ύψος τριών μέτρων, κτυπάνε την Σάμο.

Ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου Μιχάλης Μησός είπε ότι ο σεισμός είχε διπλάσια διάρκεια από τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας το 1999.

Ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη αναφορές για καταρρεύσεις κτηρίων, αλλά όχι θυμάτων, ενώ τα πρώτα λεπτά μετά από τον σεισμό παρατηρήθηκε έντονος κυματισμός κοντά στα παράλια.

Άνοιξε στα δύο η Εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Καρλόβασι.

Κάτοικος του νησιού επεσήμανε τη μεγάλη διάρκεια του σεισμού, λέγοντας ότι «χόρευαν όλα τα κτήρια».

Η σεισμική δόνηση έγινε περισσότερο αισθητή στα νησιά του βορείου του συγκροτήματος όπου προκλήθηκε και μεγαλύτερη ανησυχία. Αρκετοί από τους κατοίκους της Πάτμου, της Κω της Καλύμνου του Αγαθονησίου και των άλλων νησιών εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αφού η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα έντονη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: pronews.gr