Σαν να μην έπεσε ποτέ χιόνι: Ο μοναδικός δήμος της Αθήνας που έδρασε με σχέδιο και νίκησε το χιονιά

Το Περιστέρι το γουστάρουμε για τις μπασκετικές ομαδάρες του στις αρχές της χιλιετίας, με Πελεκάνο, Παπαμακάριο, Τσαρτσαρή. Το γουστάρουμε γιατί με το Μπουρνάζι μας βγάζει όση καγκουρίλα έχουμε μέσα μας. Αλλά είμαστε απλώς εξωτερικοί παρατηρητές.

Φαίνεται πως το Περιστέρι το γουστάρουν περισσότεροι από εμάς οι κάτοικοι του και το γουστάρουν και οι δημοτικές αρχές, κάτι που κάνει τους κατοίκους να το γουστάρουν περισσότερο. Κι επειδή παραχρησιμοποιήσαμε αυτή την λαϊκή λέξη, ας μπούμε στο παρασύνθημα.

Από το πρωί της Δευτέρας ως και τώρα ακόμα, από το κέντρο και προς τα βόρεια, θα συναντήσει κανείς μεγάλες στιβάδες χιονιού, χιονογκουμούτσες, όπως μας αρέσει να τις λέμε. Έχουμε συγκεντρωθεί στις άκρες των δρόμων για να γίνεται η κυκλοφορία, αλλά υπάρχουν. Όπως υπάρχουν σημεία σε πεζοδρόμια που έχει γίνει το χιόνι πάγος και φεύγει η γλίστρα σύννεφο.

Αυτά συμβαίνουν στον Νέο Κόσμο, στο Παγκράτι, στους Αμπελοκήπους, στην Πλάκα, στο Κολωνάκι, στο Ψυχικό, στο Μαρούσι, το Χαλάνδρι κοκ. Συμβαίνουν λιγότερο στα νότια προάστια, συμβαίνουν λιγότερο στον Πειραιά, συμβαίνουν όμως ακόμα λιγότερο στα δυτικά και σε Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ταύρο κλπ.

Ειδικά σε Σεπόλια, Περιστέρι, Πετρούπολη, είναι πραγματικά λες και δεν πέρασε ποτέ χιονιάς. Η χιονόστρωση ήταν στους 10 πόντους, αλλά δεν υπήρξαν ακραία περιστατικά οχημάτων κολλημένων στο δρόμο, ούτε έκλεισαν δρόμοι λόγω χιονιού. Αν περπάτησες στην περιοχή από το απόγευμα της Τρίτης και μετά, θα είδες ότι δεν υπήρχε ίχνος χιονιού.

Αν δε πήγες εκεί από άλλη περιοχή, πιο κεντρική ή βόρεια, τότε θα συνειδητοποίησες προς έκπληξή σου ότι δεν έφαγες γλίστρα και δεν είχες το νου σου σε πάγο ή χιόνι.

Στο Περιστέρι όλα λειτουργούν πια αυτόματα και άμεσα

Γιατί συμβαίνει αυτό; Ήταν καθαρά θέμα τύχης κι ότι δεν έστρωσε το χιόνι στον ίδιο ακραίο βαθμό που το είδαμε στην Κατεχάκη, τη Μεσογείων και την Αττική Οδό; Σίγουρα βοήθησε κι αυτό. Αλλά βοήθησε κι ότι οι δημοτικές αρχές εκμεταλλεύτηκαν κάθε στιγμή και με τα εκχιονιστικά καθάρισαν όσους δρόμους έδειχναν πως θα μπορούσαν να γίνουν δύσβατοι.

Από συνομιλίες μας με ανθρώπους της περιοχής και του δήμου, όλοι κάνουν λόγο για την άρτια οργάνωση και έγκυρη παρέμβαση των αρμοδίων του δήμου σε κάθε περίσταση. Ο δήμαρχος Περιστερίου απολαμβάνει εδώ και πολλά χρόνια την εκτίμηση και αναγνώριση των δημοτών, τόσο σε θεωρητική επίπεδο, στα λόγια δηλαδή, όσο και στις πράξεις, με την επανεκλογή του. 19 συναπτά έτη δήμαρχος, δεν έχει υπάρξει σε άλλη περιοχή της Αττικής, ου μην και της Ελλάδας.

Στην Αττική είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι δήμαρχοι που χαίρουν τέτοιας αποδοχής. Στο Γαλάτσι συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, στα 3Β, άντε και σε κανέναν Άλιμο ή Παλαιό Φάληρο.

Το Περιστέρι είναι εν γένει μια περιοχή της Αττικής πολύ πληθωρική. Άλλωστε, είναι ο 3ος μεγαλύτερος σε πληθυσμό δήμος στην περιφέρεια. Καλύπτει κάθε ανάγκη φαγητού και διασκέδασης των δημοτών του, όπως και υπαίθριων εκδηλώσεων και φυσικά ανταπόκρισης και ασφάλειας. Αν η Αττική ολόκληρη λειτουργούσε σε επίπεδο ΟΤΑ όπως το Περιστέρι, δε θα κάναμε ποτέ συζήτηση για εγκλωβισμένους οδηγούς.

Επίσης, για να γίνουμε και υποκειμενικοί, εννοείται πως δημος με Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Κέντρων Φιλίας Γιώργο Τσαλίκαρο θα σάρωνε.

Είσαι ένα Περιστέρι που πετά στον ουρανό!

Πηγή: menshouse.gr