Σαρώνει την Αττική ο «Μπάλλος»: Δρόμοι «ποτάμια», διακοπές ρεύματος, απεγκλωβισμοί, πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Μπάλλος» τις τελευταίες ώρες η Αττική, με τη βροχή να πέφτει ασταμάτητα και να δημιουργεί πολλά προβλήματα: από δρόμους που έγιναν ποτάμια (όπως η… πολύπαθη Πειραιώς) έως διακοπές ρεύματος και απεγκλωβισμούς πολιτών. Προβλήματα υπάρχουν και στις επικοινωνίες, με το σήμα στα κινητά να κάνει… νερά.

Χαρακτηριστικό των προβλημάτων που προκαλεί η κακοκαιρία στην Αττική η παράκληση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις! Νωρίτερα είχε σταλεί και μήνυμα από το 112.

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνει έκκληση προς του πολίτες, οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση!

Έως τις 14:00 το μεσημέρι, η Πυροσβεστική είχε δεχτεί 135 κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια και υπόγεια που πλημμύρισαν, άλλες οκτώ για κοπές δέντρων που έπεσαν και 12 για απεγκλωβισμό πολιτών από ασανσέρ, που «έμειναν» εξαιτίας διακοπών ρεύματος.

Οι περιοχές όπου εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα είναι Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο, Φιλαδέλφεια, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Μεταμόρφωση, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία και Κηφισιά.

Διακοπή ρεύματος υπήρξε στο Παγκράτι και το κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Κουμουνδούρου.

Δείτε live πως κινείται η κακοκαιρία

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου καθηγητές χρειάστηκε να στήσουν θρανία στο πλημμυρισμένο προαύλιο για να μπορέσουν τα παιδιά να φύγουν, ενώ στη Βουλή από τη βροχή έσπασαν μάρμαρα και πλημμύρισαν σημεία του κτιρίου!

Χάος στους δρόμους

Η συνεχής και δυνατή βροχή που έφερε ο «Μπάλλος» στην Αττική προκάλεσε πολλά προβλήματα και στους δρόμους. Οι οποίοι έγιναν… ποτάμια.

Για πολλή ώρα έμεινε κλειστή η οδός Πειραιώς και στα δυο ρεύματα, στο ύψος της Χαμοστέρνας, με το νερό να φτάνει στις πόρτες των αυτοκινήτων και το δρόμο να είναι αδιάβατος.

    

Λόγω του νερού που είχε συσσωρευθεί, έκλεισε και η λεωφόρος Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς την Αθήνα, από το ύψος της διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού.

Επίσης, έκλεισε η παλιά παραλιακή και στα δυο ρεύματα, από το ύψος της Θησέως έως τη Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο Μοσχάτο.

Πηγή: newsit.gr