Σας αφορά: Τεράστια αλλαγή για όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα – Τι πρέπει να ξέρετε

ΚΤΕΟ: Πιο συχνά θα περνούν από έλεγχο όλα τα οχήματα, ιδιαίτερα εκείνα που είναι από δεκαετία και πάνω.

Πιο αυστηροί έλεγχοι έρχονται για το ΚΤΕΟ στην Ελλάδα, μειώνοντας τα χρόνια που θα πρέπει να περνάει τον έλεγχο ένα ΙΧ ανάλογα με την παλαιότητά του.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που έρχεται με απόφαση του υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, είναι να αποστέλλονται στο μητρώο του υπουργείου σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία και των οχημάτων αλλά και των ελέγχων που διενεργούνται.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν εκτός από ημερομηνίες και φωτογραφίες του οχήματος αλλά και των ελλείψεων που έχει το εκάστοτε όχημα.

Μία ακόμα όμως μεγάλη αλλαγή είναι να γίνεται ετήσιος έλεγχος των οχημάτων που έχουν κλείσει ήδη τα 10 έτη κυκλοφορίας τους από την ημερομηνία πρώτης ταξινόμησής τους ή τα 15 έτη κυκλοφορίας τους από την πρώτη ημερομηνία ταξινόμησής τους.

Αν τελικά αποφασιστεί ότι θα περνούν κάθε χρόνο από ΚΤΕΟ τα οχήματα 10ετίας τότε θα αφορά πάνω από 2,5 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ, ενώ αν αποφασιστεί ότι κάθε χρόνο θα περνούν τα αυτοκίνητα 15ετίας τότε ο αριθμός τους μειώνεται σε περίπου 2 εκατ. ιδιοκτήτες. Δεν αποκλείεται να ισχύσει αυτό από τον Μάρτιο του 2023.

Πηγή: xristika.gr