Σχέδιο επανεκκίνησης: Πότε ανοίγουν ξανά σχολεία και πανεπιστήμια

Βήμα- βήμα η επιστροφή στη (μερική) κανονικότητα

Ηεβδομάδα που διανύουμε είναι αυτή που θα καθορίσει εν πολλοίς την πορεία του lockdown στη χώρα μας. Οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι γιατί τα σημερινά δεδομένα συμβαδίζουν με τις προβλέψεις τους.

Περίμεναν δηλαδή ότι αυτή την εβδομάδα και έως την Παρασκευή θα υπάρχει μια σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων και από το Σαββατοκύριακο θα δούμε μείωση.

Περιμένουν επίσης ότι τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να πιέζονται και την επόμενη εβδομάδα καθώς αυτή τη στιγμή ουσιαστικά βλέπουμε τα αποτελέσματα της προ lockdown περιόδου. Αποκλιμάκωση του κόκκινου συναγερμού στα νοσοκομεία περιμένουμε σε 10 περίπου μέρες.

Η κυβέρνηση θα περιμένει και τα στοιχεία της Παρασκευής και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ετοιμάσει το σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας που θα παρουσιάσει στους πολίτες την επόμενη εβδομάδα.

Το πλάνο είναι να αρχίσει το άνοιγμα της χώρας απ’ τα σχολεία. Αν και ο στόχος για την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη δεν έχει καεί, το πιο ρεαλιστικό σενάριο μιλάει για επιστροφή των μαθητών του δημοτικού στα θρανία τη Δευτέρα 7/12. Το σενάριο που ήθελε τους μαθητές να επιστρέφουν μετά τα Φώτα στα θρανία έχει αποκλειστεί.

Πρώτα λοιπόν θα ανοίξουν τα δημοτικά (7/12) και μια εβδομάδα μετά γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια και λιανεμπόριο. Η εστίαση και οι κλάδοι που θεωρούνται οι νούμερο 1 υπερμεταδότες θα ανοίξουν πιο μετά και με δρακόντεια μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη του καλοκαιριού.

Σε κάθε περίπτωση το πλάνο είναι δυναμικό  και θα αλλάζει ανάλογα με τα τελευταία δεδομένα…

Πηγή: menshouse.gr