Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΠΕ

Με αφορμή τη συγκλονιστική επιστολή του αναπληρωτή καθηγητή του ΕΠΑΛ, που δημοσιεύθηκε στο alfavita.gr  η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΠΕ ζητάει να μην «χαθεί» ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός από την εκπαίδευση και να μην υποστεί μια τόσο σοβαρή και επιζήμια για τον ίδιο απόφαση όπως αυτή της παραίτησής του”

Παράλληλα καλεί “το Υπουργείο Παιδείας να πάρει άμεσα μέτρα-και να τα στηρίξει- στα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλης της χώρας για τον έλεγχο της συμπεριφοράς των μαθητών”.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΠΕ

«Σχετικά με τον αναπληρωτή καθηγητή του ΕΠΑΛ»

Με αφορμή τη συγκλονιστική επιστολή του αναπληρωτή καθηγητή του ΕΠΑΛ, που παραιτήθηκε εξαιτίας της σφοδρής βίας που δέχθηκε από μαθητές, ήρθε επιτακτικά η στιγμή ως κοινωνία και ως εκπαιδευτικοί σύσσωμοι να αντιδράσουμε σθεναρά και να οριοθετήσουμε τις ανάρμοστες ή παραβατικές συμπεριφορές μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 Η ατιμωρησία και ο άκρατος δικαιωματισμός δεν αναθρέφουν υπεύθυνους πολίτες. Τα ζητήματα που προκύπτουν αναλύοντας από κοινωνιολογικής και παιδαγωγικής άποψης είναι πολλά, όπως και ποικίλες οι απαντήσεις που μπορούν να δοθούν σε αυτά.

Θα πρέπει, όμως, να συμφωνήσουμε πως οι κανόνες επιβάλλεται να υπάρχουν και να εφαρμόζονται διότι δίχως αυτούς δεν υπάρχει οργανωμένη κοινωνία.

Ζητούμε ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΠΑΛ,  που με σθένος και αξιοπρέπεια αντιμετώπισε μια «ζούγκλα», να μην «χαθεί» από την εκπαίδευση και να μην υποστεί μια τόσο σοβαρή και επιζήμια για τον ίδιο απόφαση όπως αυτή της παραίτησής του.

Το Υπουργείο Παιδείας να πάρει άμεσα μέτρα-και να τα στηρίξει- στα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλης της χώρας για τον έλεγχο της συμπεριφοράς των μαθητών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                Ο Γεν. Γραμματέας

Τηλέμαχος Κουντούρης          Νικόλαος  Μακεδών

Πηγή: alfavita.gr

Προηγούμενο άρθροΜπράβο! Ασημένιο μετάλλιο για την Στεφανία Παπαδάτου του Αθλητικού Σκοπευτικού συλλόγου Κεφαλονιάς (εικόνες)
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Ο Μητροπολίτης Δημήτριος στον Ναό των Παμμέγιστων Ταξιαρχών στα Βαλσαμάτα (εικόνες)