«Σχολείο Τουρισμού OnTour» στην Κεφαλονιά: Μαθήματα φιλοξενίας από τους ειδικούς

Το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ σε συνεργασία με την τοπική Ένωση Ξενοδόχων διοργάνωσε ένα διήμερο ομιλιών και workshops στον «πλωτό παράδεισο» του Ιονίου – Στόχος οι επαγγελματίες του Τουρισμού και όχι μόνο, να αποκτήσουν νέες γνώσεις και ιδέες

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση των επαγγελματιών του Τουρισμού και απλών πολιτών πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου το Σάββατο το «Σχολείο Τουρισμού OnTour Κεφαλονιάς». Πρόκειται για μια εκπαιδευτική εκδήλωση που οργάνωσε το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) σε συνεργασία με την τοπική Ένωση Ξενοδόχων και την βοήθεια πολλών πρόθυμων εθελοντών.

Στις ομιλίες που πραγματοποίησαν ειδικοί του Τουρισμού αναφέρθηκαν στην μεγάλη σημασία της πρώτης εντύπωσης στην υποδοχή μιας τουριστικής μονάδας, στην αξιοποίηση των social media και στο πώς αυτά έχουν αλλάξει τον Τουρισμό, αφού πλέον το «sharing photos on social media is the new postcard», αλλά και στους επισκέπτες γεύσης (food travellers), που ταξιδεύουν για να κυνηγήσουν γευστικές εμπειρίες.

Το μήνυμα που δόθηκε από τους ομιλητές στους Κεφαλονίτες είναι να αναδείξουν με συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων την μοναδική ομορφιά του τόπου τους, αλλά και τα τοπικά προϊόντα τους, όπως είναι το κεφαλονίτικο μέλι, τα ντόπια τυριά, τα γλυκά, όπως οι μάντολες και το παστοκύδωνο και τα κρασιά του νησιού, που εκτός από τη γνωστή ρομπόλα, υπάρχει το μοσχάτο και το βοστιλίδι, μια μοναδική λευκή ποικιλία κρασιού, που είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Επίσης, αναφορά έγινε και στην κεφαλονίτικη κουζίνα με την κρεατόπιτα, τη μπακαλιαρόπιτα και το μοσχάρι προκάδο.

Το 2018 η Κεφαλονιά, ένας πλωτός παράδεισος στο Ιόνιο, δέχθηκε 320.000 τουρίστες και παρουσίασε μέσα σε τέσσερα χρόνια 56,5% αύξηση σε επισκέπτες, ο στόχος είναι ο αριθμός αυτός να εκτοξευθεί μέσα στην σεζόν, που ξεκινά σε έναν περίπου μήνα, όπως δηλώνουν οι επαγγελματίες στον Τουρισμό.

Την Κυριακή ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κεφαλονιάς με δύο workshops, το ένα με θέμα την εξυπηρέτηση πελατών και το άλλο με θέμα την κοστολόγηση μενού. Η συμμετοχή και στα δύο αυτά εργαστήρια είναι περιορισμένη και ήδη οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr η Λία Ζαμπέτογλου, διευθύντρια εκπαίδευσης του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ), το Ινστιτούτο δημιουργήθηκε το 2013 με δύο βασικούς πυλώνες λειτουργίας, α. Τις μελέτες και τα στατιστικά στοιχεία και β. Την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση με στοχευμένα σεμινάρια για επαγγελματίες σε πόλεις της Ελλάδας. Σε αυτό το πλαίσιο των σεμιναρίων λειτουργούν και τα Σχολεία Τουρισμού OnTour, που ξεκίνησαν από την Καλαμάτα το 2014.

Αναδημοσίευση από www.protothema.gr