Σχολική πραγματικότητα και η αποστολή του Εκπαιδευτικού: Μια εκδήλωση υψηλού ρίσκου που τελικά είχε μεγάλη επιτυχία (pics)

Ποιος θεωρείται “Αποτελεσματικός” και, τελικά, “Ικανός” Εκπαιδευτικός; Το ερώτημα αυτό αλλά και πολλά άλλα τέθησαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το  2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού στο Δημοτικό Θέατρο, το οποίο ήταν κατάμεστο από εκπαιδευτικούς.

Μια εκδήλωση υψηλού ρίσκου των διοργανωτών που τελικά είχε μεγάλη επιτυχία. Τουλάχιστον η ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς ήταν κάτι το πρωτόγνωρο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, ο Δήμαρχος κ. Αλ. Παρίσης, η Βουλευτής έστειλε μήυνυμα που διάβασε ο Γιάννης Βαρουχας, ο Αντιπεριφερειάρχης έστειλε μήνυμα ότι αν προλάβει θα ….έρθει, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γούσης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας κ. Δ. Μαρκάτος.

Τα στελέχη του 2ου ΠΕΚΕΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ είναι τα εξής: Μπαρμπόπουλος Γεώργιος ΠΕ86  Κουμαριώτου Διονυσία ΠΕ02 Πετρούτσου Αικατερίνη ΠΕ04  Αλεξανδράτος Γεώργιος ΠΕ70  Φυτοπούλου Αλεξάνδρα ΠΕ70 Βλάχου Μαρία ΠΕ60

Χαιρέτησε η κ. Διον. Κουμαριώτου, ακολούθησε ομιλία του κ. Γιώργου Αλεξανδράτου.

Μίλησαν

Ο κ. Γιώργος Καψάλης Καθηγητής και π. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Η Ορθογραφία της Ελληνικής Γλώσσας».

Ο κ. Χαράλαμπος Κωνσταντίνου , Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα:  «Προϋποθέσεις, προσδοκίες και δυσχέρειες για έναν αποτελεσματικό εκπαιδευτικό».

Υπήρξαν στο τέλος πολλές ερωτήσεις οι οποίες απαντήθηκαν όλες.

Την ομιλία του κ. Αλεξανδράτου και οι Χαιρετισμοί είναι καταγραμμένες στο Video. Οι ομιλίες των κ. Καθηγητών είναι ηχογραφημένες.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr