Σε εξέλιξη η φωτιά στον Κατελειό (εικόνες-βίντεο)

Νεότερη ενημέρωση 21.40. Μέχρι την θάλασσα έφτασε η πυρκαγιά στο μέτωπο δίπλα στον Κατελειό, στα βράχια της παραλίας της Αγίας Βαρβάρας.
Ενημέρωση 20 40. Δύσκολη νύχτα για την περιοχή του Κατελειού, πολλά τα μέτωπα της πυρκαγιάς και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την κατάσβεση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκκενωθεί τουριστικό κατάλυμα που βρίσκεται στην περιοχή.

Το βίντεο δείχνει το μέτωπο της πυρκαγιάς στα βράχια της Αγίας Βαρβάρας,  δίπλα στον Κατελειό.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την Πάστρα , πέρασε από τον άνω Κατελειό, Ρατζακλί και λόγω των ισχυρών βορείων άνεμων που πνέουν στην περιοχή έχει κατεύθυνση  προς Χιονάτα.

Η πυρκαγιά καίει δασική και αγροτική έκταση, στην περιοχή έσπευσαν ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο Canadair και ελικόπτερο τύπου Ericcson αλλά λόγω της νύχτας θα σταματήσουν να επιχειρούν.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και 8 οχήματα, η εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας Ελειού -Πρόννων, οχήματα και προσωπικό της πολιτικής προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας δίνουν μάχη με τις φλόγες, οι ισχυροί άνεμοι όμως που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης της.

Αναμένεται πεζοπόρο τμήμα από τον Άραξο για να ενισχύσει την προσπάθεια και να περιοριστεί το συντομότερο δυνατό η πυρκαγιά.

Οι πυρκαγιές στις περιοχές Λαγκάδα, Κουρκουμελάτα και Μαντζαβελάτα έχουν κατασβεσθεί.


Φωτογραφίες-βίντεο Καίτη Παπαδάτου ,  Dennis Spiros Bouzos

Αναδημοσίευση από www.kefaloniamas.gr