Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει αυτή την ώρα ο 66χρονος στο Ρίο-Βρίσκεται εν ζωή

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται μέχρι και αυτή την ώρα 11.00 το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο του Ρίου ο 66χρονος που παραμένει διασωληνωμένος λόγω κορωνοϊού. Παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν, όπως διαβεβαίωναν από την πρώτη στιγμή στο thebest γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου, ο ασθενής είναι εν ζωή και έχει αυτή την ώρα 8,5 πίεση. Η κατάστασή του ωστόσο είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ο 66χρονος, ο οποίος ήταν το 9ο κρούσμα στη χώρα και είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, με οργανωμένη εκδρομή παραμένει στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του νοσοκομείου στο Ρίο και έχει εμφανίσει πολυοργανική ανεπάρκεια. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ενώ και η συζυγός του συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα του κορωνοϊού. Ο ΕΟΔΥ κατηγορήθηκε για ανευθυνότητα, καθώς, παρότι ενημερώθηκε από τον θεράποντα ιατρό του στην Ηλεία καθυστέρησε να τον αντιμετωπίσει ως ύποπτο περιστατικό.

«Όταν ήρθε στο ιατρείο μου και είδα τα συμπτώματα που είχε ο 66χρονος, ενημέρωσα όπως όφειλα τον ΕΟΔΥ αλλά μου είπαν ότι δεν έπρεπε να μπούμε σε περαιτέρω ενέργειες γιατί ο ασθενής μου δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία αλλά στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Ετσι παρέμεινε αρχικά στο σπίτι του αλλά μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και μετά στο νοσοκομείο του Ρίου» ανέφερε η πνευμολόγος που αρχικά τον εξέτασε.

Πηγή: thebest.gr