Σε «lockdown» η Αθήνα: Μόλις ανακοινώθηκε απαγόρευση συναθροίσεων σε όλο τον νομό Αττικής

Με απόφαση της αστυνομίας, απαγορεύονται όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και κάθε είδους πορείες (πεζή, μηχανοκίνητη κ.λπ.) λόγω του τελικού του Conference League. Ο αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 22:00.

Διάρκεια και Εξαιρέσεις της Απαγόρευσης

Η απαγόρευση ισχύει από τις 6:00 την 29η Μαΐου 2024 έως την ίδια ώρα στις 30 Μαΐου 2024 και αφορά όλο τον νομό Αττικής, με εξαίρεση τα ακόλουθα:

  • Τα νησιά του Αργοσαρωνικού
  • Περιοχές με προγραμματισμένες δραστηριότητες-εκδηλώσεις σχετικές με τη διοργάνωση και προκαθορισμένα σημεία συγκεντρώσεων φιλάθλων:
    1. Σ.Ε.Φ. στον Πειραιά
    2. Ο.Α.Κ.Α. (πάρκινγκ 5) στο Μαρούσι

Επιπλέον, εξαιρούνται οι σταθμοί ΗΣΑΠ «Θησείο» και «Ειρήνη» στην Αθήνα, και οι ακόλουθες πλατείες:

  1. Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Πλατεία Κοτζιά) στην Αθήνα
  2. Πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί (Θησείο) στην Αθήνα
  3. Πλατεία Κοραή, Πλατεία Παπανικολή (Μαρίνα Ζέας) και Πλατεία «Γεωργίου Γεννηματά» (Καμίνια, Πεζόδρομος Αμοργού και Αγ. Ελευθερίου) στον Πειραιά

Αιτιολόγηση της Απόφασης

Η αστυνομική απόφαση επιβάλλεται για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας, λόγω των σοβαρών κινδύνων για τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και την ιδιοκτησία που ενδέχεται να προκύψουν. Επίσης, επιδιώκεται η αποτροπή της σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής στις περιοχές διεξαγωγής των εκδηλώσεων και στον υπόλοιπο νομό Αττικής.

πηγή: enimerotiko.gr