Σε περιοχή στα Καμένα Βούρλα θαμμένος ο Μάριος Παπαγεωργίου

Καναδός ερευνητής συνθέτει το παζλ και φέρνει την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου στην τελική ευθεία, δηλαδή στον εντοπισμό της τοποθεσίας που βρίσκεται η σορός του άτυχου νέου.

Ο 26χρονος Μάριος απήχθη τον Αύγουστο του 2012 και δολοφονήθηκε, όμως το άψυχο σώμα του ακόμα δεν έχει εντοπιστεί μετά από 8 χρόνια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Καναδός ερευνητής αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας έχει ολοκληρωθεί και αυτό που μένει είναι να ανακαλύψουν τη σορό του Μάριου. Σύμφωνα με την έρευνα του, το πτώμα το είχαν κρύψει στα Βίλια και μετά από 10 μέρες το μετέφεραν μ’ ένα βαν στα Καμένα Βούρλα.

«Πλησιάζουμε και προσπαθούμε να εντοπίσουμε την ακριβή θέση» είπε και πρόσθεσε: «Έχει βρεθεί για παράδειγμα ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ότι υπήρξαν δύο ομάδες. Αυτό ακριβώς ήταν και το σφάλμα τους. Γνωρίζουμε ότι το έγκλημα έγινε από την ομάδα 1, η απόπειρα απαγωγής και ο φόνος στη Νέα Πέραμο και μετά η μεταφορά της σορού σε νέα τοποθεσία στις 28 Αυγούστου. Υπήρξαν δύο πιθανές τοποθεσίες που ακούστηκαν, όμως πλέον έχουμε προσεγγίσει τα Καμένα Βούρλα και η οικογένεια ζήτησε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω έρευνα στον συγκεκριμένο χώρο».

Ο ερευνητής υποστήριξε μιλώντας στο Star ότι κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 150 στοιχεία που περιλαμβάνουν έμμεσες και άμεσες αποδείξεις για το ποια άτομα συμμετείχαν στις δύο αυτές ομάδες, αλλά και αποδείξεις σχετικά με την ενοχή της κάθε ομάδας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η πρώτη τοποθεσία χρησιμοποιήθηκε για να κρύψουν τη σορό και η δεύτερη για να την εξαφανίσουν. «Έχουμε πληροφορίες για χρήση κάρβουνου για θέρμανση και για να κρατηθεί η οσμή της σορού χαμηλή». Ο Καναδός ερευνητής κατέληξε ότι πιστεύει ότι η μητέρα του Μάριου θα μπορέσει να θρηνήσει το παιδί της.

Το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ο νεαρός Μάριος Παπαγεωργίου σταμάτησε να δίνει σημεία ζωής στις 9 Αυγούστου του 2012. Είχε φύγει, εκείνη την ημέρα, με το αυτοκίνητό του, από το Διακοφτό Αχαΐας, για να πάει στο Αίγιο. Στον δρόμο, όμως, ένα τηλεφώνημα από φιλικό του πρόσωπο, τον έκανε να αλλάξει κατεύθυνση και να κινηθεί προς Αθήνα. Την επόμενη μέρα τα ξημερώματα, οι απαγωγείς του κάλεσαν τη μητέρα του στο τηλέφωνο και της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον ελευθερώσουν.

Η γυναίκα αποφάσισε να ακούσει τη συμβουλή ενός οικογενειακού φίλου της και να μην ειδοποιήσει τις Αρχές. Για τις επόμενες μέρες, επικοινωνούσε διαρκώς με τους απαγωγείς του Μάριου, που τη διαβεβαίωναν ότι είναι ζωντανός κι ότι θα τον έβλεπε μόλις τους έδινε τα λύτρα που ζητούσαν.

Ο άνδρας ήταν «παρών» σε όλη τη διαδικασία και την καθησύχαζε, λέγοντάς της ότι έχει διασυνδέσεις με μυστικές υπηρεσίες κι ότι έψαχνε τον γιο της.

Στις 17 Αυγούστου, η γυναίκα λυγίζει και δηλώνει την εξαφάνισή του στην αστυνομία.

Αρκετό καιρό μετά, τον Οκτώβρη του 2012, η μητέρα του Μάριου έχει ήδη απευθυνθεί στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, η οποία αδιάκοπα έψαξε και εντόπισε σημαντικά στοιχεία, και η αστυνομία αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι της εξαφάνισης του Μάριου, βρίσκοντας μια μεγάλη κηλίδα αίματος στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Το πτώμα του, όμως, δεν έχει εντοπιστεί, ακόμα κι αν πέρασαν σχεδόν 8 χρόνια από την εξαφάνισή του.

Ο οικογενειακός φίλος κατηγορήθηκε ότι είναι ο «εγκέφαλος» κι ο ενορχηστρωτής της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου. Του επιβλήθηκε, μάλιστα, από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο ισόβια κάθειρξη συν 23 χρόνια για ανθρωποκτονία, σύσταση συμμορίας, αρπαγή κι απόπειρα εκβίασης. Η σύζυγος του άνδρα καταδικάστηκε επίσης για αρπαγή και για απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία.

Ο «διαμεσολαβητής», ο άνθρωπος, δηλαδή, που τηλεφωνούσε στη μητέρα του Μάριου, καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση. Φυλάκιση έως 6 χρόνια με αναστολή ήταν η ποινή που επιβλήθηκε και σε άλλους 4 κατηγορούμενους, εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Πηγή: aftodioikisi.gr