Σεφ, δικηγόροι και δημοσιογράφοι: Αυτοί είναι οι 212 χρήστες που μιλούσαν με τη 12χρονη στα Σεπόλια – Τα ραντεβού που «έκαψαν» τη μητέρα

Ολο και πιο επιβαρυντικά γίνονται τα στοιχεία για κάποιους από τη λίστα με τα 212 προφίλ χρηστών της διαδικτυακής εφαρμογής blindchat, με τους οποίους αντάλλασσε μηνύματα ο Ηλίας Μίχος υποδυόμενος τη 12χρονη, όπως έχει καταθέσει η ίδια. Βλέποντας πως τα στόματα αργούν να ανοίξουν προσφέροντας «υπηρεσίες» συγκάλυψης στον 53χρονο επιχειρηματία, οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται στα ηλεκτρονικά ευρήματα για την υπόθεση μαστροπείας της ανήλικης στα Σεπόλια.

Ετσι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», οι άνθρωποι που έστειλαν τουλάχιστον ένα μήνυμα είναι στην πλειοψηφία τους κάτω των 45 ετών. Ωστόσο, ανάμεσα τους υπάρχουν άτομα ηλικίας 60 ετών, ενώ οι νεότεροι είναι 20 ετών. Η αστυνομία γνωρίζει πλέον την ηλεκτρονική ταυτότητα των υπολογιστών ή άλλων συσκευών (IP) και των 212 χρηστών της εφαρμογής. Παράλληλα, έχουν τα e-mails, και τα ψευδώνυμα (usernames) που χρησιμοποιούσαν, ενώ πέντε χρήστες είχαν καταχωρημένο και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους.

Σεφ, δικηγόροι και δημοσιογράφοι

Όπως προκύπτει από τα προφίλ που είχαν στην εφαρμογή, δήλωναν μηχανικοί, σεφ, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι σε ΜΜΕ και δικηγόροι. Οι περισσότεροι, όταν αντιλήφθηκαν ότι μιλούσαν με κορίτσι 12 ετών, διέκοψαν τις συνομιλίες, αλλά η Αστυνομία έχει στη λίστα της και αυτούς που δεν διέκοψαν αλλά αντάλλαξαν αριθμό τηλεφώνου, επικοινώνησαν μέσω viber ή what’sApp και πήγαν στο ραντεβού με την ανήλικη. Η ανήλικη έχει καταθέσει ότι βιάστηκε μέσα σε αυτοκίνητο από συνολικά 11 άτομα. Τα τέσσερα έχουν ήδη εντοπιστεί, συνεπώς αναζητούνται άλλοι επτά βιαστές του παιδιού.

Τα 9 ραντεβού που «έκαψαν» τη μάνα της 12χρονης

Ενα από τα πρόσωπα, του οποίου η εμπλοκή δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί είναι της μητέρας της 12χρονης κοπέλας. Η 37χρονη γυναίκα αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε με την κόρη της όλο αυτό το διάστημα. Ωστόσο, τα στοιχεία που βλέπουν τα φως της δημοσιότητας είναι πέρα για πέρα επιβαρυντικά για την 37χρονη γυναίκα, η οποία έχει προφυλακιστεί. Αν και η 12χρονη -μέχρι στιγμής- δεν έχει κατηγορήσει την μητέρα της για την όλη υπόθεση, το ερώτημα που επανέρχεται στο προσκήνιο είναι εάν η 37χρονη γνώριζε τι γινόταν και συγκάλυπτε τον βιαστή και προαγωγό της κόρη της ή εξέδιδε η ίδια την 12χρονη για λίγα μόνο ευρώ όπως υποστηρίζει άλλωστε και το κατηγορητήριο.

Σύμφωνα λοιπόν με το κατηγορητήριο, υπάρχουν εννέα πρόσωπα που φέρονται να έχουν δώσει χρήματα στη μητέρα. ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και ο Γιάννης Σοφιανίδης, αλλά και ο 33χρονος υπάλληλος φαρμακαποθήκης. «Εξώθησε την κόρη της στην πορνεία σε εννέα βιαστές. Ήταν συνδιαχειρίστρια στο Blindchat, μέσω του οποίου εξωθείτο στην πορνεία η 12χρονη», αναφέρεται στο σκεπτικό της ανακρίτριας.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή εμφανίζεται να λειτουργεί ο λογαριασμός της 12χρονης στο chat μέσω σταθερού IP που βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας, ενώ υπάρχουν 8-9 αναφορές της 12χρονης προς τους συνομιλητές στο chat να βάλουν «τα χρήματα στο λογαριασμό της μαμάς της». Από την πλευρά της, η μητέρα της 12χρονης στην απολογία της ισχυρίστηκε πως «να το ήξερα ότι βιάζουν το παιδί μου και να καθόμουν με σταυρωμένα τα χέρια; Έναν μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω».

«Μην τα δει η θεία»

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και συνομιλίες της 37χρονης με την κόρη της, από τις οποίες διαφαίνεται ότι έβαζε μπροστά το ανήλικο κοριτσάκι της για να βρει διάφορα χρηματικά ποσά από τρίτα πρόσωπα. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τη δική της απολογία στην ανακρίτρια, η 37χρονη πρόσταζε την ανήλικη κόρη της να σβήσει από το κινητό της τηλέφωνο και τις εφαρμογές της τα μηνύματα που έστελνε το παιδί κατ’ εντολήν της, ζητώντας από τρίτα πρόσωπα ποσά των 15, 20 και 50 ευρώ.

Η κατηγορουμένη ενώπιον της ανακρίτριας επιχείρησε να δικαιολογήσει τις πράξεις αυτές, και κυρίως το γεγονός ότι ζήταγε από την κόρη της να σβήνει τα μηνύματα που έστελνε για χρήματα, προβάλλοντας τον εξής ισχυρισμό: «Η θεία είχε αφήσει κάποια χρήματα στη γιαγιά γιατί μας βοηθούσε οικονομικά και εγώ τα ζητούσα λίγα-λίγα. Ελεγα στην κόρη μου να σβήσει τα μηνύματα για να μην τα δει η θεία της και μη βλέπει ότι στενοχωρώ το παιδί. Εγώ δεν είχα μονάδες στο κινητό και μιλούσαμε μέσω messenger με το παιδί και της έλεγα να πάρει τηλέφωνο στη μητέρα μου η οποία διαμένει στην Τήνο και να μου στείλει χρήματα με τηλεφωνική επιταγή. Το παιδί τα μόνα χρήματα που έφερνε στο σπίτι ήταν τα 10 ευρώ που της έδινε ο Μίχος (σ.σ.: ως αμοιβή για την εργασία της στο μίνι μάρκετ του) γιατί αν μου έφερνε άλλα χρήματα θα τη ρώταγα πού τα βρήκε».

Ακόμη, στον φάκελο της υπόθεσης υπάρχουν τα μηνύματα που η μητέρα έστελνε στην κόρη της θέτοντάς της επίμονα να ζητήσει χρήματα από τρίτα πρόσωπα:

  • Μητέρα: Τι θα κάνεις, απάντησε η άλλη γ… τη φάρα μου;
  • 12χρονη: Οχι, δεν μου απάντησε. Μη στέλνεις τέτοια.
  • Μητέρα: Καλά, γεια.
  • 12χρονη: Θα σου πω εγώ, έλα γεια.
  • Μητέρα: Του χρόνου. Σβήσε τα μηνύματα.
  • Μητέρα: Τι έγινε; Εχουμε κανένα νέο;
  • 12χρονη: Οχι.
  • Μητέρα: Δεν της έστειλες; Με δουλεύεις κι εσύ μου φαίνεται.
  • 12χρονη: Της έστειλα, δεν απαντάει. Γεια, μαμά. Που σε κοροϊδεύω.
  • Μητέρα: Πες δεν θέλεις να της το πεις και μη λες μ… Πες της να βάλει 40-50 ευρώ τα τελευταία και μετά σου ξαναδίνει όταν γυρίσεις.
  • 12χρονη: Αντε, τα λέμε, μαμάκα. Της το είπα, λέει όχι.

Η ανήλικη, που βρισκόταν το επίμαχο χρονικό διάστημα σε διακοπές στο νησί της θείας της, εκλιπαρούσε τη μητέρα της να την αφήσει να ηρεμήσει, όμως εκείνη επέμενε γράφοντάς της μεταξύ άλλων: «Ψάχνω να βρω 15 ευρώ για μαύρο, τσιγάρα, πιπάκια και δεν βρίσκω…».

Δείτε και βίντεο εδώ

Πηγή: reader.gr