Σεισμός – Χουλιάρας: «Δεν τελειώσαμε, είναι πολύ νωρίς»

Ο κ. Χουλιάρας τόνισε πως ο σεισμός της Κυριακής (28.07.2019) ήταν ασθενής και πρόσθεσε πως είναι… πολύ νωρίς για να πούμε αν «τελειώσαμε».

Μετά το σεισμό της 19ης Ιουλίου, μεγέθους 5,2 Ρίχτερ με επίκεντρο της περιοχή της Μαγούλας, η σεισμική ακολουθία ακολουθεί φθίνουσα πορεία, τόνισε ο Γεράσιμος Χουλιάρας μιλώντας τη Δευτέρα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Όσον αφορά στην ακολουθία των μετασεισμών, ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθήνας σημείωσε πως «όσο περνούν οι μέρες θα πρέπει να μειώνονται».

Ο κ. Χουλιάρας συμβούλευσε τους πολίτες να παίρνουν μέτρα προφύλαξης για την προστασία τους από τους μετασεισμούς, όπως για παράδειγμα να στερεώνουν τα βαριά αντικείμενα για να μην πέσουν.

Ερωτηθείς αν υπάρχει φόβος ο κύριος σεισμός της 19ης Ιουλίου να ενεργοποιήσει άλλα ρήγματα, σημείωσε πως είναι μικρό το μέγεθός του για να κάνει κάτι τέτοιο, επιβεβαίωσε, ωστόσο πως ήταν το ίδιο ρήγμα με αυτό του σεισμού του 1999.

Λέκκας: Θέλαμε έναν τέτοιο σεισμό

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ για το σεισμό της Κυριακής είπε πως «θέλαμε έναν τέτοιο σεισμό» και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «να έχουμε κι άλλον έναν του ίδιου μεγέθους».

Το χθεσινό γεγονός ή και άλλο που θα γίνει τις επόμενες μέρες εντάσσονται στην μετασεισμική ακολουθία. Δεν υπάρχει μετατόπιση του φαινομένου, η διέγερση είναι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή», τόνισε ο κ. Λέκκας.