Συγκλονιστικό βίντεο από το σημείο που καταπλακώθηκαν τα δύο παιδιά λόγω του ισχυρού σεισμού, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Το βίντεο τράβηξε πολίτης και το δημοσίευσε στο Facebook. Τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, 15 και 17 ετών επέστρεφαν από το σχολείο τους στο Βαθύ της Σάμου.

Τη στιγμή του σεισμού τα δύο παιδιά περπατoύσαν σε ένα μικρό στενό, όπου υπήρχε ένας ετοιμόρροπος τοίχος, ο οποίος κατέρρευσε πάνω τους.Στο βίντεο φαίνεται η υπεράνθρωπη προσπάθεια των διασωστών του ΕΚΑΒ να απεγκλωβίσουν τα παιδιά. Τα σωστικά συνεργεία  ανέσυραν τα παιδιά νεκρά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι γονείς που αναζητούσαν τα παιδιά τους μετά τον σεισμό, έκαναν όλη τη διαδρομή που οι δύο μαθητές έκαναν καθημερινά για να τα εντοπίσουν.

Όταν είδαν τα χαλάσματα, ειδοποιήσαν τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Στην Αθήνα δύο τραυματίες

Ένας 14χρονος με ανοιχτά κατάγματα θα αεροδιακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Θα αεροδιακομιστεί επίσης 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ.

Στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν 7 τραυματίες, όλοι εκτός κινδύνου.

Στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου μετέβησαν 10 πολίτες. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στις οικίες τους.

Όλες οι υγειονομικές μονάδες παραμένουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας.

Έπεσαν κτίρια, τσουνάμι έφερε το χάος στους δρόμους

Παράλληλα, υπάρχουν ζημιές σε κάποια κτίρια, μεταξύ αυτών και στη Μητρόπολη του Καρλοβασίου.

Ζημιές σημειώθηκαν τόσο από την ισχυρότατη δόνηση, όσο και από τα τέσσερα μικρά τσουνάμι που καταγράφηκαν.

Δεκάδες είναι οι μετασεισμικές δονήσεις, κάποιες από τις οποίες αρκετά ισχυρές.

Οδηγίες για τους πολίτες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει ειδοποίηση προς τους κατοίκους να μείνουν μακριά από ετοιμόρροπα κτίρια.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθροΝέα απόφαση από το Υπ. Υποδομών-Φυσικά πρόσωπα-πληγέντες από Μονοπωλάτα, Αθέρα, Ληξούρι, Χιονάτα, Ρίφι, Κατωγή, Πόρο, Κοθρέα Μεσοβούνια, Αργοστόλι, Κουβαλάτα, Άσσο, θα πάρουν από 2.500-5.000 ευρώ
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο Βασίλειος Γραικούσης