Σεισμός στην Ελλάδα, Τσελέντης: «Πιθανό ένα 4,8R, παρακαλώ όχι πανικό!» Ποια περιοχή στο επίκεντρο

Σε ποια περιοχή προβλέπει σεισμό ο Άκης Τσελέντης;

Ο Άκης Τσελέντης μίλησε ακόμα μία φορά για την σεισμική δραστηριότητα στον Κορινθιακό, αναφέροντας ότι αυτή συνεχίζεται ωστόσο συστήνει να μην υπάρχει πανικός και ο κόσμος να ακούει τους ειδικούς.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, με ανάρτησή του στο Facebook, δηλώνει ότι «η μικροσεισμικότητα στο θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ξυλόκαστρου συνεχίζεται και αυτό το 24ωρο.

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν αντίστοιχες ακολουθίες με μέγιστο μέγεθος μερικές φορές 4,8R. Αυτό να συμβεί το θεωρώ πιθανό.»

Ο Άκης Τσελέντης επισημαίνει δε ότι «το γεγονός όμως ότι μιλάμε για τον Ανατολικό Κορινθιακό, ο οποίος έχει βεβαρυμένο σεισμικό ιστορικό και αυτή τη περίοδο έχουν συσσωρευτεί τάσεις πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί» και καταλήγει:

«Το Γεωδυναμικό έχει πυκνώσει το δίκτυο του στη περιοχή και έχει εγκαταστήσει δύο σύγχρονους σταθμούς Ραδονίου που παρακολουθεί επι 24ωρης βάσης.

Παρακαλώ ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ!

Να ακούτε τους ειδικούς και όχι άτομα του «δήθεν» που δεν έχουν ούτε ενα σεισμογράφο στη περιοχή και σπεκουλάρουν για να «φανούν» επάνω στην αγωνία του κόσμου».

πηγή: fimes.gr