Self test μαθητών: Προσοχή-Τι αλλάζει από Δευτέρα

Aπό 17 Ιανουαρίου και στη συνέχεια οι μαθητές θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο self test 24ώρου την εβδομάδα και όχι τρία όπως ίσχυσε την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές, ενώ πραγματοποιήθηκε και ο τρίτος εβδομαδιαίος έλεγχος μαθητών και εκπαιδευτικών με self tests.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου εβδομαδιαίου ελέγχου κατά του κορωνοϊού στα σχολεία, βρέθηκαν 6364 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέχρι χθες Πέμπτη το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας.

Τα τμήματα σε αναστολή λειτουργίας σε όλη την Επικράτεια λόγω πολλαπλών κρουσμάτων είναι δύο, σε συνολικά 80.000 τμήματα.

Σημειώνεται πως οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, έχουν ήδη προμηθευτεί πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Για το διάστημα 10-14 Ιανουαρίου, όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως εμβολιαστικής κατάστασης, πραγματοποίησαν αυτοδιαγνωστικούς ελέγχουςτην Κυριακή 9, τη Δευτέρα 10 και χθες, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.

Τι αλλάζει από Δευτέρα

Σύμφωνα με τον πρόσφατο οδηγό που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, μαθητές και πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός τριμήνου εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό για την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα προσέρχονται στα σχολεία με τρία self test που θα έχουν πραγματοποιηθεί εντός 24ώρου.

Aπό 17 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιούν δύο self test 24ώρου την εβδομάδα.

Εάν το self test βγει θετικό, τότε θα πρέπει να πραγματοποιείται rapid test μέσα στις επόμενες 24 ώρες και εφόσον αυτό είναι θετικό τότε το κρούσμα θα απομονώνεται και εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης. Σε περίπτωση που το rapid test είναι αρνητικό, τότε επιστρέφει κανονικά στο σχολείο.

Aνεμβολίαστοι ή μη νοσήσαντες εντός τριμήνου εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό, για την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου, θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test ή PCR εντός 48ωρου και ένα self test εντός 24ωρου.

Από 17 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα κάνουν δύο rapid test ή PCR 48ωρου. Εάν το PCR βγει θετικό, τότε το κρούσματα απομονώνεται και εκδίδει κανονικά πιστοποιητικό. Εάν το rapid test βγει θετικό, πάλι απομονώνεται το κρούσμα, ωστόσο απαιτείται και θετικό PCR για να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης.

Πηγή: dikaiologitika.gr