Σκηνικό τρόμου: Στον πιο απότομο κι επικίνδυνο δρόμο της Ελλάδας οδηγείς αποκλειστικά με δική σου ευθύνη (Vid)

Η Ελλάδα είναι γεμάτη από όμορφους και περίεργους προορισμούς και παρότι στην καλοκαιρινή τουριστική σεζόν πρωταγωνιστές είναι τα νησιά όπως η Μύκονος ή η Σαντορίνη, υπάρχουν εναλλακτικές για περιοχές που κρύβουν προκλήσεις και εμπειρίες τελείως διαφορετικές από αυτές των νησιών.

Σε μία τέτοια περιοχή βρίσκεται ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του πλανήτη που πολλοί θα απέφευγαν με κάθε τρόπο, παρότι από μόνο του το γεγονός αυτό αποτελεί πρόκληση για τους λάτρεις των extreme σπορ.

Ο λόγος για το χωριό Περδικάκι της επαρχίας Βάλτου της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκεται σε ένα βαθούλωμα σε υψόμετρο 740 μέτρων και περιστοιχίζεται από βουνά, τα οποία συνεχίζουν από εκεί που τελειώνει η οροσειρά της Πίνδου

Οι κάτοικοι του χωριού σίγουρα θα σου μιλήσουν, πλημμυρισμένοι από εθνική υπερηφάνεια, για το γεγονός ότι το Περδικάκι ουδέποτε βίωσε τουρκικό ζυγό.

Ο διαβόητος επικίνδυνος δρόμους, ο οποίος βρίσκεται στη διεθνή λίστα με τους «δρόμους του θανάτου», είναι ένας ορεινός χωματόδρομος των 12 χλμ. σε υψόμετρο 700 μέτρων που ενώνει το Περδικάκι με το χωριό Πατιόπουλο και αποτελεί την εναλλακτική διαδρομή της επαρχιακής οδού.

Οι κάτοικοι του χωριού γνωρίζουν την επικινδυνότητα του δρόμου και εφιστούν την προσοχή στους επισκέπτες, αναφέροντας ότι με κάθε τρόπο πρέπει να αποφεύγεται αυτό το πέρασμα.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους εξάλλου για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου χωματόδρομου, τον οποίο δεν μπόρεσαν ούτε οι Τούρκοι να διαβούν εύκολα, κάνοντας το χωριό απόρθητο στον τουρκικό ζυγό.

Πηγή: instanews.gr