Smyrna Di Levante: H μετασκευή του ολοκληρώνεται και εντυπωσιάζει (video)

Σε εντυπωσιακό Cruise Ferry έχει μεταμορφωθεί πλέον το κάποτε αδιάφορο KOPERNIK της Unity line, με μοντέρνα εξωτερική εμφάνιση, ευρεία τεχνολογική αναβάθμιση και ξενοδοχείο που πραγματικά εκπλήσσει.

Το προτελευταίο απόκτημα της Levante Ferries αποτελεί αναμφίβολα την αιχμή του δόρατος της εταιρείας, η οποία φιλοδοξεί να αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της και στην πολυαναμενόμενη νέα διεθνή γραμμή Θεσσαλονίκης – Μυτιλήνης (πιθανότατα) – Σμύρνης, στόχο που αναμφίβολα θα πετύχει. Το υπερπολυτελές πλοίο της Levante Ferries, που ολοκληρώνει την ευρεία μετασκευή του, αρχικά μας εντυπωσίασε θετικά με τις επιδόσεις του στο πρώτο δοκιμαστικό που πραγματοποίησε μερικές ημέρες πριν, ενώ προχθές -στη διάρκεια γυρίσματος διαφημιστικού spot που θα προβληθεί σε Ελλάδα και Τουρκία-  μας έδωσε μια ακόμη γεύση από αυτό που θα ακολουθήσει.

Με την ευκαιρία αυτή, το στιβαρό πλοίο άφησε για μια φορά ακόμη το Νέο Μώλο Δραπετσώνας και αφέθηκε στο γαλάζιο του Σαρωνικού, μεταφέροντας όλους εμάς σε μια ρομαντική εποχή που θυμίζει έντονα κάτι από τα ναυτικά ταξίδια του παρελθόντος. Και όλα αυτά, με άρωμα από “Orient Express”. Με πολυτέλεια 5 αστέρων και φινέτσα ξεχωριστή, που χαρακτηρίζει την εταιρεία, το SMYRNA DI LEVANTE προκάλεσε δυνατές συγκινήσεις και έντονη ανυπομονησία για το δυνατό ξεκίνημα που έρχεται σύντομα.

Στη γέφυρα του εντυπωσιακού πλοίου για το ξεκίνημα, θα είναι ο αγαπητός φίλος και άξιος Cpt Χρήστος Μωραϊτης με καταγωγή από την Κεφαλονιά, που έγραψε μια άκρως επιτυχημένη πορεία στο βασιλοβάπορο ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

Το SMYRNA DI LEVANTE ναυπηγήθηκε στο Bergen της Νορβηγίας (Bergens Mekaniske Verksted A/S) το 1977 . Έχει χωρητικότητα 14.216gt (3.024 dwt), μήκος 160,07 μέτρα, πλάτος 22,63 μέτρα και βύθισμα 6 μέτρα. Θα μεταφέρει περισσότερους από 400 επιβάτες ενώ διαθέτει γκαράζ με χωρητικότητα 1.275 γραμ. μέτρα. Εξοπλίζεται με 4 κύριες μηχανές (2xMAN 8L46/54 και 2xMAN 6L46/54) συνολικής ισχύος 12.760 kw και μπορεί να αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα 18 κόμβων.

φωτο: Arxipelagos.gr

Ακολουθεί και σχετικό βίντεο

Πηγή: arxipelagos.gr