Σοκ από τις συλλήψεις και στην Κεφαλονιά για διακίνηση ναρκωτικών στα σχολεία!

Πάνω από 100 άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλοί μαθητές γυμνασίου και λυκείου από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, είχαν πέσει θύματα της σπείρας στην οποία μετείχαν και τρεις ανήλικοι με ρόλο διακινητή των σκληρών ναρκωτικών, σε νεαρά άτομα.
Η εγκληματική οργάνωση διακίνησε σε λιγότερο από ένα χρόνο περισσότερα από ένα κιλό κοκαΐνη και πενήντα κιλά κάνναβης, αποκομίζοντας πάνω από 500.000 ευρώ.
Εχουν συλληφθεί και ταυτοποιηθεί -μέχρι στιγμής- είκοσι μέλη της, ηλικίας 17-39 ετών, ενώ αναζητούνται οκτώ ακόμα συνεργοί τους τα στοιχεία των οποίων είναι επίσης γνωστά στις αρχές.
Οι είκοσι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και όλοι κρατούνται προκειμένου σήμερα να απολογηθούν στον Ανακριτή Αγρινίου.

 

 

Την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, για τη σύλληψη των μελών της σπείρας έγιναν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αγρίνιο, περιοχές στην Αττική και την Κεφαλονιά.
Στις έρευνες συνέδραμαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Ασφαλείας Αγρινίου και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.
Πρώτα συνελήφθησαν τα τρία αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (ηλικίας, 23-29 ετών). Το τέταρτο είχε συλληφθεί πριν τέσσερις μήνες, κατά τη μεταφορά κοκαΐνης, από την Αθήνα στο Αγρίνιο και βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος.
Η οργάνωση προμηθευόταν τα ναρκωτικά από την Αττική και την Αλβανία ενώ αρκετές αγοραπωλησίες πραγματοποιήθηκαν και μέσα σε σχολικές μονάδες στον γειτονικό νομό.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ελάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά την μεταφορά και εμπορία των ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα.