Σοκ! Τέλος η βενζίνη για αυτοκίνητα άνω των 15 Ετών – Η απόφαση που ξεσηκώνει!

Η απαγόρευση ανεφοδιασμού καυσίμων σε παλαιότερα οχήματα γίνεται πραγματικότητα, φέρνοντας ανατροπές και οργή στους ιδιοκτήτες! Η Ινδία εφαρμόζει ένα από τα πιο σκληρά μέτρα μέχρι σήμερα, με στόχο τη μείωση της ρύπανσης και την απόσυρση γηρασμένων οχημάτων.

Ένα πρόβλημα χωρίς σύνορα

Σε πολλές χώρες, η παρουσία παλαιών αυτοκινήτων στους δρόμους αποτελεί πονοκέφαλο για τις κυβερνήσεις. Κίνητρα απόσυρσης και επιδοτήσεις για νέα οχήματα είναι συνήθεις πρακτικές, αλλά η οικονομική αδυναμία των πολιτών καθιστά δύσκολη την ανανέωση του στόλου.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει έντονα το ίδιο ζήτημα, με την Ελλάδα να κατέχει αρνητική πρωτιά, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων της φτάνει τα 17,5 χρόνια, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ACEA. Παρά τις προσπάθειες με κίνητρα αντικατάστασης, η κατάσταση παραμένει στάσιμη.

Νέο Δελχί: Μηδενική Ανοχή στα Παλιότερα Οχήματα!

Η ινδική κυβέρνηση προχώρησε σε ένα πρωτοφανές μέτρο: Από την 1η Μαρτίου, τα πρατήρια καυσίμων στο Νέο Δελχί απαγορεύουν τον ανεφοδιασμό σε οχήματα που έχουν ξεπεράσει τα όρια ηλικίας. Συγκεκριμένα:

  • Αυτοκίνητα βενζίνης άνω των 15 ετών
  • Οχήματα ντίζελ άνω των 10 ετών

Το μέτρο θεωρείται εξαιρετικά αυστηρό, αλλά όχι αναπάντεχο, καθώς η Ινδία εδώ και χρόνια λαμβάνει δραστικές αποφάσεις για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την προώθηση νέων, λιγότερο ρυπογόνων οχημάτων.

Τέλος και στην κυκλοφορία!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ινδία παίρνει σκληρές αποφάσεις για τον περιορισμό των παλαιών οχημάτων. Ήδη, εδώ και πάνω από μια δεκαετία, αυτοκίνητα που ξεπερνούν αυτά τα ηλικιακά όρια απαγορεύεται να κυκλοφορούν στο Νέο Δελχί!

Οι οδηγοί υπό επιτήρηση – Πρόστιμα με κάμερες!

Οι αρχές δεν αφήνουν περιθώρια παραβίασης του νόμου. Κάμερες στα πρατήρια θα καταγράφουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων που προσπαθούν να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους και οι ιδιοκτήτες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

Η κίνηση αυτή έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς χιλιάδες οδηγοί βρίσκονται ξαφνικά σε αδιέξοδο. Θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες αυτό το παράδειγμα; Μήπως έρχεται και στην Ευρώπη κάτι αντίστοιχο;

Μείνετε συντονισμένοι για τις εξελίξεις!

Μάθετε τα πάντα για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – ΔΥΠΑ – ΟΠΕΚΑ – ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ εδώ