Σωματείο υπαλλήλων νοσοκομείου: Δεύτερο περιστατικό απόπειρας αυτοκτονίας -Η Ψυχιατρική Κλινική παραμένει κλειστή

Δεύτερο περιστατικό απόπειρας αυτοκτονίας συνέβη προχθές στην Παθολογική Κλινική του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς σε σύντομο χρονικό διάστημα από το προηγούμενο. Η Ψυχιατρική Κλινική παραμένει κλειστή. Ούτε 1€ δε δόθηκε για την αποκατάσταση της Γυναικολογικής Κλινικής από τους σεισμούς του 2014, με συνέπεια η Γυναικολογική να έχει μεταφερθεί στην κτιριακή υποδομή της Ψυχιατρικής. Εύλογες απορίες όμως γεννώνται, όταν οι σεισμικές βλάβες αποκαθίστανται, έστω και με χορηγίες, σε άλλες Κλινικές, όπως η Παιδιατρική, ενώ η Γυναικολογική υπάρχει προτίμηση να είναι μεταφερμένη στην καινούρια υποδομή της Ψυχιατρικής.

Οι ευθύνες της Διοίκησης είναι πολύ μεγάλες εφόσον ο κος Βιβλάκης αντί να ενεργοποιήσει το μηχανισμό των προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη λειτουργία της Ψυχιατρικής, ισχυρίζεται ότι το νοσοκομείο έχει χαμηλή πληρότητα και γι’αυτό πρέπει να μειωθούν τα κρεβάτια του, άρα και οι θέσεις του προσωπικού.

Η πιστή εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής είναι αυτή που ευθύνεται για την κατάρρευση της δημόσιας υγείας και για τις αδικοχαμένες ζωές των ασθενών.

Ο Διοικητής κος Βιβλάκης θεωρεί περιττή τη λειτουργία της Ψυχιατρικής όπως και της ΜΕΘ, εφόσον υποστηρίζει ότι αυτές δημιουργήθηκαν χωρίς να εκτιμηθούν οι ανάγκες. Η Διοίκηση-φερέφωνο της κυβερνητικής πολιτικής είναι επικίνδυνη για το λαό της Κεφαλονιάς όταν εσκεμμένα και με πρόθεση δεν ανοίγει την Ψυχιατρική ούτε και τη ΜΕΘ.

Δεν είναι δυνατόν ψυχιατρικοί ασθενείς να νοσηλεύονται σε σιδερόφραχτο δωμάτιο για ποινικά κρατούμενους στην Παθολογική Κλινική και μάλιστα φρουρούμενοι από αστυνομικούς, σαν να είναι κοινοί εγκληματίες. Οι ασκούντες τη μνημονιακή πολιτική μας γυρίζουν χρόνια πίσω, στην εποχή του Μεσαίωνα. Δεν είναι δυνατό να μείνουμε απαθείς απέναντι σε αυτές τις τρικοσμικές καταστάσεις. Πρέπει να ξεσηκωθεί όλος ο λαός του νομού μας μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και να απαιτήσουμε να μη συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Γ.Ν.Κ., τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας να ανοίξουν τώρα την Ψυχιατρική Κλινική και τη ΜΕΘ στην “Πτέρυγα Βεργωτή” και να κάνουν τις απαραίτητες προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που χρειάζεται για τη λειτουργία όλων των Τμημάτων του Νοσοκομείου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ