Σπ. Γαλιατσάτος: Αισιοδοξία για το καλοκαίρι του 2019-Οι κρατήσεις είναι βροχή για τα Ιόνια νησιά.

Κάτι παραπάνω από αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που αποτυπώθηκαν από τις τουριστικές εκθέσεις του Λονδίνου αλλά και της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τις αφίξεις της επόμενης σεζόν σε όλα τα Ιόνια Νησιά και τις δικές του εκτιμήσεις εξέφρασε μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπ. Γαλιατσάτος.

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τα τελευταία 4 χρόνια καταγράφει μια αύξηση μεγαλύτερη του μέσου όρου της Χώρας και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι. Με θετικό πρόσημο έκλεισε και ο Οκτώβρης με όλα τα νησιά να καταγράφουν αύξηση στις αφίξεις τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλιατσάτος υποστηρίζοντας πως το 2019 προμηνύεται ακόμη καλύτερο.

«Οι κρατήσεις είναι βροχή για τα Ιόνια νησιά. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και δίνονται αφειδώς προκαταβολές από τους τουρ οπερέιτορς σε όλα τα νησιά, τόσο για την ανέγερση νέων ξενοδοχείων όσο και για την βελτίωση και ανακαίνιση των υφιστάμενων» ανέφερε ενώ ειδικά για τη βρετανική αγορά, σημείωσε πως υπάρχει ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα:

«Για να το πω πολύ απλά τα προηγούμενα χρόνια μας την είχαν …στημένη και περίμεναν να μας κατεβάσουν τις τιμές. Τώρα ζητούν περισσότερες κλίνες και αυτό σημαίνει καλύτερες τιμές, αλλά και καλύτερες υπηρεσίες, πιο εκπαιδευμένο προσωπικό κ.α» τόνισε ο κ. Γαλιατσάτος διαπιστώνοντας πως οι επιπτώσεις του Brexit φαίνεται να μην επηρεάζουν τον προγραμματισμό των Βρετανών για τις διακοπές.

«Παρά το γεγονός ότι μειώνεται η αξία της λίρας, η βρετανική αφορά παραμένει σε υψηλά επίπεδα» σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης, κάνοντας παράλληλα γνωστό πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι καμπάνιες της Περιφέρειας σε συνεργασία με το δίκτυο CNN αλλά και την Google.

Αναδημοσίευση από www.ermisnews.gr