Στάθα Καραϊβάζ: Της κόβουν στη μέση την σύνταξη – «H δολοφονία ενός δημοσιογράφου μεταφράζεται πλέον ως εργατικό ατύχημα» (video)

Σε σοκαριστικές αποκαλύψεις προχώρησε η χήρα του αήμνηστου Γιώργου ΚαραϊβάζΣτάθα Καραϊβάζ, στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν τρεις μέρες, στην επέτειο της δολοφονίας του η σύζυγος του δημοσιογράφου τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα της δολοφονίας του Καραϊβάζ.

Αποκάλυψε ότι της κόβουν την σύνταξη χηρείας στο 50%, καθώς πλέον η δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη μεταφράζεται ως εργατικό ατύχημα και όχι έγκλημα κατά της δημοσιογραφίας!

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να καλύπτει δολοφονία δημοσιογράφου, η δολοφονία είναι απλά δολοφονί. Στο πλαίσιο, στο πλαίσιο ότι έχουν σκοτώσει τον Γιώργο μισή ώρα μετά το πέρας της εργασίας του, ο ΕΦΚΑ βάζει την δολοφονία ως εργατικό ατύχημα».

Συμπλήρωσε ότι: «είναι λυπηρό και κάτι το οποίο δεν ανέχομαι, να μην υπάρχει ενα πλαίσιο που να μην κατατάσσει κάπου την δολοφονία δημοσιογράφου».

Ο Γιώργος Λιάγκας πρόσθεσε ότι «δεν έχουν ώρες εργασίας οι δημοσιογράφοι, ειδικα οι αστυνομικοί συντάκτες. Μόλις φεύγει απο την εκπομπή έχει πάψει να δουλεύει; Αυτό δεν έχει να κάνει με κοινό πλαίσιο, αλλά με κοινή λογική».

«Είναι λυπηρό για την δημοκρατία μας και για εσάς. Υπάρχει ένα ιδιώνυμο ακόμη και για τους υγειονομικούς, αλλά η δολοφονία ενός δημοσιογράφου δεν έχει δομικό πλαίσιο.

Αυτό που θέλω και θα κυνηγήσω είναι το έγκλημα του Γιώργου να γίνει έγκλημα κατά ιδιότητας.

Αυτό το χρωστάω στον Γιώργο, είναι θέμα τιμής», κατέληξε.

συνέχεια στο athensmagazine.gr