Αυλαία έπεσε την Παρασκευή στην πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου των πανεπιστημίων στην Αμερική, με την δημοφιλή ηθοποιό Φελίστι Χάφμαν να κρίνεται ένοχη για την εμπλοκή της σε αυτό.

Η Χάφμαν, που έγινε ιδιαίτερα διάσημη από τη συμμετοχή της στη σειρά Desperate Housewives καταδικάστηκε σε 14 ημέρες φυλάκιση και 30.000 δολάρια χρηματικό πρόστιμο για την προσπάθειά της να νοθεύσει τα αποτελέσματα ώστε να εισαχθεί η κόρη της στο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, η ηθοποιός θα εκτίσει ποινή ενός έτους με αναστολή καθώς και 250 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Με δάκρυα στα μάτια η Φελίσιτι Χάφμαν ζήτησε συγγνώμη από τους άλλους φοιτητές, αλλά και την οικογένειά της. «Ζητώ συγγνώμη από τους φοιτητές, τους γονείς, τα πανεπιστήμια για τις πράξεις μου. Συγγνώμη και από τις κόρες και τον άνδρα μου. Του πρόδωσα όλους» είπε χαρακτηριστικά. Η Φελίσιστι Χάφμαν υποστήριξε πως η κόρη της Σοφία, που πέρασε με τον παράνομο τρόπο στο πανεπιστήμιο δεν γνώριζε τίποτε για την απάτη. «Φέρθηκα ηλίθια και έκανα λάθος. Ντρέπομαι για ότι έχω κάνει […] αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεών μου».
Οι βαθύπλουτοι γόνοι Αμερικανών και το σκάνδαλο των πανεπιστημίων

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα πριν τον περασμένο Μάρτιο, όταν οι αρχές ξεσκέπασαν το δίκτυο που επιχειρούσε να εισάγει φοιτητές στα επιφανέστερα πανεπιστήμια της χώρας, με το αζημίωτο φυσικά.

Υπολογίζεται πως 25 εκατ. δολάρια διακινήθηκαν από εύπορους γονείς προς προπονητές Κολεγίων και άλλους υπεύθυνους, προκειμένου να μπουν τα παιδιά τους από το «παράθυρο» σε ιδρύματα όπως το Χάρβαρντ και το Γέηλ. Το βασικό πλάνο, ήθελε τους επίδοξους φοιτητές να παίρνουν αθλητική υποτροφία, καθώς δημιουργούνταν ένα εικονικό αθλητικό προφίλ που τους έδινε μια θέση στο πανεπιστήμιο.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι βαθύπλουτοι γονείς πλήρωναν προκειμένου να αλλάξουν τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων και τα παιδιά τους να μπορούν να γίνουν δεκτά σε περιζήτητα πανεπιστήμια.

Δύο κυρίες του Χόλιγουντ εμπλέκονται στην υπόθεση
Συνολικά, έχουν απαγγελθεί καταγγελίες σε 50 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και η Φελίσιτι Χάφμαν, 56 ετών, που έγινε γνωστή από την επιτυχημένη σειρά «Νοικοκυρές σε απόγνωση». Η έτερη επώνυμη που εμπλέκεται στο σκάνδαλο, είναι η Λόρι Λουλίν, 54 ετών, γνωστή από την οικογενειακή κωμωδία “Full House”.

Συγκεκριμένα, η Λουλίν και ο άντρας της κατηγορούνται πως κατέβαλαν μισό εκατομμύριο δολάρια, προκειμένου να δωροδοκήσουν όποιον χρειαζόταν ώστε να γίνει δεκτή η κόρη τους στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Αντίστοιχα, η Χάφμαν φέρεται να κατέβαλε 15.000 δολάρια στον Γουίλιαμ Ρικ Σίνγκερ – τον άνδρα που φαίνεται να οργάνωσε όλη αυτή την απάτη – ώστε να διορθώσει τα αποτελέσματα της κόρης της, που έδωσε εξετάσεις το 2017.

Η Λόρι Λουλίν κατά την προσέλευσή της στο δικαστήριο τον περασμένο Απρίλιο (Φωτογραφία: AP Photo/Steven Senne)
Με δεδομένη την αυστηρή ποινή στην Χόφμαν, το διαδίκτυο βοά για τον πέλεκυ του δικαστηρίου και πόσο βαρύς μπορεί να πέσει πάνω από την Λουλίν, η οποία φέρεται να έχει καταβάλει πολύ μεγαλύτερο ποσό στο κύκλωμα.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/zoi/sti-fylaki-protagonistria-ton-desperate-housewives