Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

Το Αργοστόλι εόρτασε λαμπρά την Παναγία την Δραπανιώτισσα με την λιτανεία, από τον ομώνυμο ναό στον Δράπανο και μέσω της γέφυρας De Bosset, στη πλατεία Αργοστολίου με κατάληξη στον Άγιο Σπυρίδωνα.

 

Της Λιτάνευσης προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος πλαισιωμένος από ιερείς και ψαλτάδες του Αργοστολίου. Την ιερά πομπή συνόδευε η φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου “Διονύσιος Λαυράγκας”, το Λύκειο Ελληνίδων και δεκάδες πιστοί απ’ όλα τα μέρη του νησιού μας.

Πρώτη στάση του θρόνου στην Σισσιώτισσα

Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν, ο κόσμος υποδέχτηκε τον Θρόνο της Παναγίας στην Σησιώτισσα, όπου έγινε η πρώτη στάση της λιτανείας, παρουσία βέβαια σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας.

Οι πιστοί ακολούθησαν την προστάτιδα του Αργοστολίου στο πέρασμα της από την παραλιακή του Αργοστολίου μέχρι το Λιμεναρχείο, από εκεί στην κεντρική πλατεία της πόλης και αμέσως μετά στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.
Μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη επικράτησαν σε όλη την διάρκεια της διαδρομής, ενώ όλα κύλισαν ομαλά και με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη προς χάριν της Πολιούχου του Αργοστολίου.

Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, Νικόλας Βαλλιανάτος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, Θεόδωρος Αλυσανδράτος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σωτήρης Κουρής και Δημήτρης Σπανός, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης, ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Πολλάτος, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας κ.α.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr ειναι του Neil Jackson.

Πηγή: ekefalonia.gr

 

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Ξεκίνησε η Λιτανεία της Δραπανιώτισσας προς το Αργοστόλι (εικόνες)
Επόμενο άρθροΚι άλλο κατάστημα της Crepaland στην Αθήνα: Μέσα στόν Οκτώβριο θα μυρίσει και εδώ το πιο ωραίο φύλλο