Στο “κόκκινο” η αγωνία για την εξαφάνιση της 10χρονης – “Χάθηκε πολύτιμος χρόνος” (video)

Η μικρή Μαρκέλλα αγνοείται από χθες, από την Θεσσαλονίκη. Τι λένε ο αδερφός και ο ξάδερφος της για την περίεργη εξαφάνιση.

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με μαρτυρία συμμαθητή της, που επικαλούνται οι γονείς της 10χρονης, μετά το σχόλασμα και ενώ εκείνος τη συνόδευε προς το σπίτι, στα μισά της διαδρομής μια κοκκινομάλλα γυναίκα την φώναξε το με το όνομά της, λέγοντας της ότι την στέλνει η μητέρα της. Έκτοτε το κοριτσάκι αγνοείται.

“Είναι σίγουρα απαγωγή. Ο Κωνσταντίνος που είναι αυτόπτης μάρτυρας λέει ότι έφυγε με κάποια κοκκινομάλλα κυρία. Έκατσε μαζί της κάποια λεπτά. Μετά έπρεπε να φύγει… Η Μαρκέλλα είναι καλοσυνάτη. Νομίζω ότι τώρα που άνοιξαν τα σχολεία, κάποιος επαγγελματίας απαγωγέας βρήκε την ευκαιρία. Οι αστυνομικοί δεν είναι ομιλητικοί απέναντί μας. Μας κρύβουν πράγματα. Θεωρούνται όλοι ύποπτοι”, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο αδερφός της, Χρήστος Βεράμης.

Ο ξάδερφος της μικρής μαθήτριας, Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η 10χρονη δεν έχει φύγει από μόνη της.

“Χθες γύρω στις 13.30 έγινε αυτό το δυσάρεστο συμβάν. Έχει ακινητοποιηθεί όλη η Τούμπα. Όλοι είμαστε σε ετοιμότητα για οτιδήποτε συμβεί, ώστε ο καθένας να δώσει με τον δικό του τρόπο τη βοήθειά του προς την οικογένεια, τη μητέρα και γενικά όσους νοιάζονται τη Μαρκέλλα”, ανέφερε ο κ. Ευθυμιάδης.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Μαρκέλλα να  έχει φύγει από μόνη της, είπε: “Αυτή την περίπτωση την αποκλείω. Η Μαρκέλλα αν έκανε κάποια βόλτα θα ήταν αντί να έρθει από αυτό το τετράγωνο, να έρθει από το άλλο. Δεν έκανε μεγαλύτερες μετακινήσεις χωρίς να το γνωρίζει η οικογένειά της”.

“Χάθηκε πολύτιμος χρόνος”

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 τόνισε πως “χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να δοθεί η έγκριση για την έκδοση του Amber Alert”.

Όπως δήλωσε, ενώ ο μηχανισμός ήταν έτοιμος να κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, μετά την δήλωση της εξαφάνισης της 10χρονης από τη μητέρα της, χάθηκε χρόνος μέχρι την έκδοση του Amber Alert, παρότι το Χαμόγελο του Παιδιού και η υπηρεσία αναζητήσεων πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως συνέστησαν στη μητέρα να φύγει από το ΑΤ μετά την δήλωση εξαφάνισης λέγοντας πως θα είναι κάποια “παιδική τρέλα”.

“Για πρώτη φορά στη ζωή μου θα καταγγείλω άνθρωπο”, είπε εμφανώς αγανακτισμένος ο κ. Γιαννόπουλος, ενώ ευχαρίστησε δημόσια την Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, τον Ερυθρό Σταυρό και άλλες εθελοντικές ομάδες που κινητοποιήθηκαν άμεσα χθες το βράδυ όπου και “οργώθηκε”» η ευρύτερη περιοχή, δίχως όμως να βρεθεί -μέχρι στιγμής- η μικρή Μαρκέλλα.

Πηγή: newsit.gr