Στοχευμένος ο έλεγχος στον Νότη Σφακιανάκη – «Ιδού ο εγκληματίας» είπε φτάνοντας στην Ευελπίδων

Με χειροπέδες στα χέρια ο Νότης Σφακιανάκης στον εισαγγελέα μετά τη σύλληψή του για κατοχή όπλου και κοκαΐνης. Νέα στοιχεία στο φως: ο έλεγχος που του έγινε ήταν στοχευμένος. Πως πέρασε το βράδυ του στο κρατητήριο.

Σχεδόν 10 ώρες μετά τη σύλληψή του στο Ελληνικό και αφού πέρασε το βράδυ στο κρατητήριο, ο Νότης Σφακιανάκης βρέθηκε, με χειροπέδες στα χέρια, στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

«Ιδού ο εγκληματίας» είπε ο Νότης Σφακιανάκης σηκώνοντας τα χέρια με τις χειροπέδες για να τα δουν όλοι.

Ο γνωστός τραγουδιστής οδηγείται στον εισαγγελέα μετά τη σύλληψή του, το βράδυ της Κυριακής (29.11.2020) στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Ιασωνίδου στο Ελληνικό. Στην κατοχή του, μετά τον έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν ένα 9αρι πιστόλι Beretta και 1,5 γραμμάριο κοκαΐνης.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο newsit.gr ο δικηγόρος του Νότη Σφακιανάκη, Αλέξης Κούγιας «ο κ. Σφακιανάκης δεν είχε να κρύψει κάτι γι’ αυτό και εξήγησε τα πάντα στους αστυνομικούς τόσο για την ληγμένη άδεια του μικρού όπλου που βρέθηκε στα πράγματα του όσο και για την μικροποσότητα των ναρκωτικών που δεν ήταν δική του».

Νότης Σφακιανάκης: Ο έλεγχος δεν ήταν για Covid

Η είδηση πως ο Νότης Σφακιανάκης είχε συλληφθεί έπεσε σαν “βόμβα” αργά το βράδυ της Κυριακής. Αρχικά υπήρχε η πληροφορία πως ο γνωστός τραγουδιστής είχε συλληφθεί στο πλαίσιο των ελέγχων για τον κορονοϊό. Νεότερες πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι ο έλεγχος που του έγινε, ήταν στοχευμένος.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο Νότης Σφακιανάκης είχε σταματήσει με το αυτοκίνητό του στον παράδρομο της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Αστυνομικοί είδαν το πολυτελές τζιπ με τα φιμέ τζάμια σταματημένο στον παράδρομο και όταν κατάλαβαν ότι κάποιος ήταν μέσα, πλησίασαν για έλεγχο.

Από την πρώτη στιγμή ο Νότης Σφακιανάκης ήταν συνεργάσιμος με τις αρχές. Όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν να κατέβει από το αυτοκίνητο, διαπίστωσαν μια αναστάτωση στον γνωστό τραγουδιστή και αποφάσισαν να κάνουν περαιτέρω έλεγχο.

Αρχικά, του ζήτησαν να τους δώσει, αν είχε κάποια, βεβαίωση για να μπορεί να κυκλοφορεί. Ο Νότης Σφακιανάκης είχε βεβαίωση για να κυκλοφορεί και είπε στους αστυνομικούς ότι είχε πάει στο Ελληνικό για να πάρει την κόρη του από το Μετρό.

Όταν άνοιξε το τσαντάκι του για να δώσει στους αστυνομικούς τη βεβαίωση κυκλοφορίας, ο ένας τους είδε τη λαβή ενός όπλου. Όταν ρώτησε αν το όπλο το έχει νόμιμα, ο Νότης Σφακιανάκης του απάντησε πως «είχα άδεια στο παρελθόν αλλά δεν την έχω ανανεώσει». Όπως είπε ο τραγουδιστής, το όπλο το είχε για την προστασία του, καθώς δεχόταν απειλές για τη ζωή του.

Από τον έλεγχο που έγινε στη συνέχεια, στο τσαντάκι βρέθηκε κι ένα μπουκαλάκι με λευκή σκόνη. Ο Νότης Σφακιανάκης ρωτήθηκε ξανά τι ήταν αυτό και (σύμφωνα με αστυνομικές πηγές) απάντησε πως είναι «αυτό που καταλαβαίνετε, είναι για προσωπική μου χρήση». Η κοκαΐνη που βρέθηκε στην κατοχή του τραγουδιστή ήταν περίπου 1,5 γραμμάριο.

Τότε ο ένας από τους αστυνομικούς του είπε πως «πρέπει να σας συλλάβω» και ο Νότης Σφακιανάκης του απάντησε «να κάνετε τη δουλειά σας όπως πρέπει να την κάνετε».

Το βράδυ στο κελί

Ο Νότης Σφακιανάκης πέρασε το βράδυ του στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι ο τραγουδιστής ήταν ψύχραιμος.

Παρουσία αστυνομικού έκανε τηλεφώνημα από το κινητό του στον δικηγόρο του και στη συνέχεια μίλησε με την οικογένειά του, για να τους ενημερώσει τι είχε συμβεί, πως είχε συλληφθεί και κρατούνταν έως ότου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Πηγή: newsit.gr