Στον υπέροχο κήπο της Ιακωβατείου ακόμα μιά φορά (pics)

Στον υπέροχο κήπο της Ιακωβατείου βρεθήκαμε για ακόμα μιά φορά. Σήμερα το απόγευμα με μιά “νοστιμότατη” γιορτή έκλεισε ο φετινός κύκλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας  2018, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στη Βιβλιοθήκη με θέμα: «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο».

Η Διευθύντρια της Ιακωβατείου κα Θεοδώρα Ζαφειράτου καλοσώρισε τον κόσμο ενώ έκανε λόγο και για το μέλλον της Ιακωβατείου. Συγκεκριμμένα ανέφερε ότι “ο Δήμος Κεφαλονιάς με επιστολή του ενημέρωσε ότι οι εργασίες αποκατάστασης στο κτήριο του Μουσείου Ληξουρίου έχουν ολοκληρωθεί”. Το επόμενο βήμα είναι η μετακόμιση της Ιακωβατείου στο Μουσείου έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι πολυπόθητες εργασίες αποκαταστασης του Ιστορικού Κτηρίου της Βιβλιοθήκης μας. “Με την σειρά μας εμείς ενημερώσαμε το Υπουργείο και αναμένουμε απάντηση για την μετακόμιση μας στο Μουσείο” έκλεισε η κα Ζαφειράτου.

Η απουσία του Προέδρου κ Πέτρου Πετράτου αισθητή. Ας του ευχηθούμε περαστικά και να τον έχουμε σύντομα κοντά μας.

Και φέτος το καλοκαίρι εκτός από τα παιδιά ψυχή της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης στις δράσεις της ήταν η υπάλληλος κα Βάσω Μαθιουδάκη και οι εθελόντριες, οι οποίες πέρασαν πολλές ώρες με τα παιδιά. Χόρτασαν παιχνίδι και έμαθαν πολλά μέσα από τις δράσεις αυτές.

Έτσι κάποια από τα παιδιά σήμερα έπαιξαν στον Κήπο της Βιβλιοθήκης μας, έφαγαν νοστιμότατους λουκουμάδες με μέλι και σουσάμι από τα “Λουκου-μάκια” και αποχαιρέτησαν το καλοκαίρι μέσα από ένα προσεγμένο βίντεο που έφτιαξε η κα Μαθιουδάκη.

Καλή σχολική χρονιά !

Μπορεί το καλοκαίρι για τα παιδιά να τέλειωσε αλλά η Ιακωβάτειος ετοιμάζει φθινοπωρινές και χειμερινές δράσεις και για φέτος……

Αριστέα Χαριτάτου

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr & www.lixouri.gr