Πριν λίγες ημέρες πήγαινα στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου της Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Θα πρέπει να ομολογήσω ότι αυτό που είδα σε μία αίθουσα του επιμελητηρίου ήταν η πλέον ευχάριστη έκπληξη που είχα τα τελευταία χρόνια στο νησί μου. Το επιμελητήριο έχει παραχωρήσει σε έναν ερασιτέχνη συλλέκτη μία αίθουσα στην οποία έχει εκθέσει με επαγγελματικό καλαίσθητο τρόπο μία υπέροχη συλλογή που παρουσιάζει ουσιαστικά την ηλεκτρονική εξέλιξη της επικοινωνίας.
Τώρα πως ο απίθανος Μακρής Χαράλαμπος κατόρθωσε και έκανε αυτή τη μοναδική συλλογή η οποία περιλαμβάνει ακόμη και την χωρίς καλώδια μεταφορά ρεύματος όπως αυτή του TESLA, μόνο αυτός γνωρίζει. Τα εκθέματα είναι χιλιάδες και όλα είναι εκτεθειμένα σύμφωνα με την ιστορική ηλεκτρονική τους συνάφεια.
ΟΙ φωτογραφίες που βλέπετε αδικούν παράφορα το σύνολο της έκθεσης. Σίγουρα θα μάθετε πολλά αν επισκεφτείτε το μουσείο. Το πλέον σίγουρο όμως είναι ότι θα πάρετε ένα μάθημα για το τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος χωρίς ιδιαίτερα μέσα. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη στο νησί μας εραστές του ωραίου και της άδολης προσφοράς.
Μπάμπη Συγχαρητήρια!

Από το fb του Παύλου Παπαδάτου

Προηγούμενο άρθρο«Αμετανόητος» ο Σπύρος Σπύρου, που κατεβαίνει επίσημα κόντρα στην υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια
Επόμενο άρθρο“Ημερήσιος”: ΞΕΧΑΣΤΕ τον ιστορικό “Φοινικόδρομο”-Ξηλώνονται τα φοινίκια