Συγκεντρώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά & χημικά! (φώτο-βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκονται μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των μέτρων Απαρτχάιντ τα οποία έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους πολίτες να έχουν φτάσει με πούλμαν, από διάφορες περιοχές της χώρας.

Χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη (αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας). Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα και το πλήθος αυξάνεται διαρκώς.

Οι διαδηλωτές τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο κρατώντας ελληνικές σημαίες, και σταυρούς φωνάζουν «όχι στην υποχρεωτικότητα», «όλοι μαζί λέμε όχι στους εκβιασμούς τους», ενώ απαιτούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί.

Το «παρών» δίνει η κίνηση «Ελεύθεροι Ξανά» που έχει συγκροτήσει ο γιατρός Φαίδων Βόβολης.

Λόγω της συγκέντρωσης κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας, ενώ με εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισε ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» από τις 18:00, ενώ τα δρομολόγια του Τραμ φτάνουν έως τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στο Σύνταγμα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 20.000 πολίτες.

Εικόνες από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα 

Δείτε LIVE εικόνα 

Ζωντανές Web Κάμερες Βουλή των Ελλήνων - Αθήνα

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη 

Την ώρα που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα επεισόδια της πλατείας Συντάγματος, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε πριν από λίγη ώρα έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των δημοσιογράφων ενώ πέταξαν και μπουκάλια.

Σε αντίθεση όμως με ότι συνέβη στην Αθήνα, προς ώρας οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν προκαλώντας επεισόδια:

Ξάνθη

Αλεξανδρούπολη

Πηγή: pronews.gr

Επεισόδια στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα

«Βροχή» μολότοφ και χημικών στη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα, με αφορμή και τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την προστασία από τον κορονοϊό.

Όλα άρχισαν, όταν ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε με πέτρες και μπουκάλια σε διμοιρίες των ΜΑΤ, που προσπαθούσαν να τους απωθήσουν από το κέντρο της Αθήνας με αύρες νερού. Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πρωτεύουσας ήταν  αποπνικτική.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα στενά της Ερμού και στο Μοναστηράκι.

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος, η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε σαράντα επτά προσαγωγές. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλοι οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

«Την 18.00 ώρα σήμερα (Κυριακή 29 Αυγούστου 2021), μετά από κάλεσμα, μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης διαφόρων Οργανώσεων και διαδικτυακών Ομάδων, για συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα “Οι Έλληνες δεν δέχονται υποχρεωτικές και υποταγές – όχι στον εμβολιασμό”, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 7.500 περίπου ατόμων στο χώρο της Πλατείας Συντάγματος.

Την 20.15 ώρα, ομάδα ατόμων που βρίσκονταν έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη επιτέθηκε με ρίψη μολότοφ, φωτοβολίδων, μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων, στις Αστυνομικές Δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, με πρόθεση να τις διασπάσουν και να κατευθυνθούν προς τα σκαλοπάτια που οδηγούν στον περίβολο του Κοινοβουλίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απώθηση των συγκεντρωμένων, με ρίψεις νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων αποχώρησε μέσω διαφόρων κατευθύνσεων, ενώ μικροομάδες παρέμειναν στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και στους πέριξ δρόμους και μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν και αυτές.

Από τις Αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν 47 άτομα στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η οποία επιλαμβάνεται προανακρίσεως.

Για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (29.08.2021), διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά στη Βουλή.

Πηγή: newsit.gr