Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025, στο Αντιμήρι του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου.
Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Ματιάτος, η Αντιδήμαρχος κα Κρυσταλλία Μιχαλάτου, ο Αντιδήμαρχος κ. Διονύσης Κωνσταντάτος και η Πρόεδρος της Κοινότητας Ομαλών κα Ειρήνη Τζάκη.
Πλήθος ιερέων και πιστών συνόδευσαν με ευλάβεια τη λιτανεία του Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου από τη μικρή εκκλησία στα αλώνια, ενώ το συγκινητικό στιγμιότυπο της μεταφοράς του Ιερού Λειψάνου πλαισιώθηκε και φέτος από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλσαμάτων “Ο Βάλσαμος”.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους βρέθηκαν και ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Σάμης κ. Σπύρος Σπαθής.
Το Αντιμήρι, γνωστό και ως «εννιάμερα του Αγίου», αποτελεί ιερό έθιμο που ολοκληρώνει τον κύκλο εορτασμών της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γερασίμου (20 Οκτωβρίου), σηματοδοτώντας το τέλος της εορταστικής περιόδου με πίστη και ευγνωμοσύνη.



