Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο (pics+video)

Συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος που τον αγάπησε μέσα από το έργο του αποχαιρετά σήμερα τον Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο.

Ο Θάνος Μικρούτσικος υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Η πολιτική κηδεία του πραγματοποιείται στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. H σoρός του εκτίθεται από τις 10:30 πμ στην αίθουσα τελετών για τον τελευταίο αποχαιρετισμό.

Και μετά τους επικήδειους ξανά η φωνή του Θάνου Μικρούτσικου. Στους εμβληματικούς Επτά Νάνους- ένα από τα ελάχιστα τραγούδια του που εμήνευσε ο ίδιος, έχοντας μάλιστα πει ότι η αρμονία του και το είναι του είχαν συντονιστεί στο συγκεκριμένο τραγούδι. Ενα από εκείνα που ερμήνευσε πιστεύοντας ότι κάποια τραγούδια μπορεί να πει μόνο ο δημιουργός τους. Στο άκουσμα των Επτά Νάνων κάποιοι παρέμειναν σιωπηλοί, άλλοι δάκρυσαν, άλλοι σιγοτραγούδησαν… Στο τέλος τραγούδησαν «Μάνα θα πάω στα καράβια…» Χειροκρότημα παρατεταμένο. «Αθανάτος»….

Τους επικηδείους, στην πολιτική κηδεία που γίνεται στην αίθουσα πολιτικών τελετών του Α’ Νεκροταφείου της Αθήνας εκφωνούν  ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γιώργος Κιμούλης και ο Οδυσσέας Ιωάννου. Αύριο η σορός του θα  αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα.

Νωρίτερα, περίπου από τις 10.30 το πρωί η σορός είχε φτάσει στο Α’ Νεκροταφείο, όπου εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Πίσω από τη σορό του αγαπημένου τους έφτασαν πρώτοι η σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου, Μαρία Παπαγιάννη, μαζί με τα παιδιά τους Αλεξάνδρα και Στέργιο.

 

Πηγή: ereportaz.gr