Συγκλονιστικές εικόνες από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Κατέρρευσαν δρόμοι και κτίρια – Απανωτοί ισχυροί μετασεισμοί

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το σεισμό στην Ταϊβάν, όπου η γη δεν έχει σταματήσει να τρέμει δίνοντας πολύ ισχυρούς μετασεισμούς.

Εικόνες από την Ταϊβάν δείχνουν διαλυμένες μεγάλες γέφυρες, κτίρια να έχουν καταρρεύσει ή σε μεγάλη κλίση, ακόμα και τρένα να κουνιούνται σαν… να είναι παιχνίδι.

Το σεισμό ακολούθησαν πανίσχυροι μετασεισμοί από 3,5 μέχρι 5,6 Ρίχτερ. Κυριολεκτικά, κάθε λίγα λεπτά νέος δυνατός μετασεισμός ταρακουνά ξανά την Ταϊβάν.

 

 

 

Το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) δίνει το σεισμό στα 6,9 Ρίχτερ, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία της Ταϊβάν 6,8 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία της Ταϊβάν το επίκεντρο είναι 42 χιλιόμετρα νότια της Ταϊτούνγκ, η οποία βρίσκεται στα νότια του νησιού.

Μετά τον σεισμό εκδόθηκε ανακοίνωση για τσουνάμι από το αμερικανικό σύστημα προειδοποίησης τσουνάμι. Οι αρχές της Ταϊβάν δεν εκδίδουν προειδοποίηση για τσουνάμι για σεισμούς που είναι μεγέθους κάτω των 7 βαθμών.

Νωρίτερα σήμερα το USGS είχε ανακοινώσει ότι σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών έπληξε το Σάββατο το βράδυ τις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν. Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:30 (τοπική ώρα, 16:30 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου και είχε επίκεντρο περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Ταϊτούνγκ. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα. Μετά τον σεισμό αυτό δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Πηγή: newsit.gr