Τα κομμάτια τους προσπαθούν να μαζέψουν συντετριμμένοι οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης, καθώς η κυβερνητική ολιγωρία τους έκαψε τα σπίτια, αλλά και τις ψυχές. 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στάχτη έγιναν 12.500 στρέμματα από τη φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη, ενώ είναι 94 τα σπίτια που έχουν καεί, ολοκληρωτικά ή μερικώς.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως υπέστησαν σοβαρές ζημιές 76 σπίτια, ενώ 18 σπίτια υπέστησαν μερικές ζημιές. Αντίστοιχα, 27 επιχειρήσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την μεγάλη φωτιά, ενώ 82 οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς. Επιπρόσθετα υπογράμμισε πως 64 οχήματα υπέστησαν μερικές ζημιές.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με καταγγελίες, περίπου 400-500 σπίτια δέχθηκαν λεηλασίες. Οι κάτοικοι… αγωνιούν για τις περιουσίες τους, η κυβέρνηση… πιστεύει ότι όλα έγιναν τέλεια.

Συγκλονιστική είναι η φωτογραφία με μια ηλικιωμένη γυναίκα να κάθεται μαζί με τα ζώα της σε παγκάκι κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Όπως αναφέρθηκε στην ομάδα “Αδέσποτα Αχαρνών” στο Facebook, μία ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε κυριολεκτικά στο δρόμο μαζί με τα ζώα της, καθώς η καταστροφική φωτιά στη Βαρυμπόμπη της έκαψε το σπίτι.

Καθισμένη σε ένα παγκάκι στην πλατεία Θρακομακεδόνων και έχοντας δίπλα τα ζώα της, ως το μόνο πράγμα που κατάφερε να σώσει από την λαίλαπα, μοιάζει να είναι χαμένη.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου να προσφέρει βοήθεια στην γυναίκα και τα ζωντανά της.

Δείτε φωτογραφίες από την καταστροφή

Πηγή: pronews.gr

Προηγούμενο άρθροΚοινωνικός Τουρισμός: Χαλκιδική, Εύβοια και Σποράδες «ψήφισαν» οι δικαιούχοι-Η Κεφαλονιά στις τελευταίες θέσεις (πίνακας)
Επόμενο άρθροΔήμος Αργοστολίου: 17.000 ευρώ για την σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς (απόφαση)