Συγκλονίζει η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ – Μιλώντας στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” αναφέρθηκε στην απόφαση που έλαβαν η μητέρα και η αδελφή του δολοφονημένου δημοσιογράφου να διορίσουν δικούς τους δικηγόρους  τη Ρόη Παυλέα και τον Σπύρο Χαριτάτο για να λάβουν πληροφορίες καθώς οι έρευνες  για το  στυγερό έγκλημα ,δεν έχουν καταλήξει κάπου επτά μήνες μετά. Μεταξύ άλλων είπε: “Σέβομαι υποκλίνομαι ,σε όλες τις μανάδες που έχουν θρηνήσει τα παιδιά τους ,πόσο περισσότερο στη μητέρα του Γιώργου. Όπως πολύ καλά ξέρετε, όλοι οι φίλοι του και όλοι οι γνωστοί του ,ο Γιώργος ήθελε έναν άλλο τρόπο ταφής. Δεν θα πάω παρακάτω. Η επιθυμία του ήταν να φύγει διαφορετικά από αυτή τη ζωή να ταφεί ή να μην ταφεί, καταλαβαίνουμε όλοι τι εννοώ”. Όπως είπε ηΣτάθα Καραϊβάζ : “Σεβόμενη τη μητέρα του Γιώργου ,τον πόνο και το θρήνο της ,όχι μόνο επέλεξα ο Γιώργος να ταφεί ,αλλά επέλεξα και να μην έχω τη δυνατότητα να του πάρω καν ένα μπουκέτο λουλούδια. Απλά η μάνα του Γιώργου είναι η γυναίκα που μου έκανε τον άνδρα με τον οποίο έζησα. Αυτό τα λέει όλα για μένα.”

Στη συγκινητική της παρέμβαση η Στάθα είπε ακόμα:”Εμείς με τον Γιώργο σαν οικογένεια ,σαν ζευγάρι ,μπήκαμε μέσα στη βρωμιά αλλά ευτυχώς δεν μας ακούμπησε. Και είμαστε πολύ καλά γιατί έχουμε ένα παιδί που είναι πάρα πολύ καλό. Αυτό είναι το απαύγασμα της σχέσης μας”

Αναφερόμενη στον δικηγόρο της οικογένειας , τον Απόστολο Λύτρα τόνισε: “Ξέρει ο Απόστολος. Δεν τον διάλεξα ως κύριο Λύτρα ,γιατί ο Γιώργος  είχε πάρα πολλούς ποινικολόγους. Τον διάλεξα ως Απόστολο που θα πηγαίνανε μαζί για ψάρεμα με τον Γιώργο μου. Το ζητούμενο για μένα ,δεν είναι να βγάλω κάτι από όλη αυτή την ιστορία. Το ζητούμενο είναι ,να πιαστούν οι ένοχοι, εάν θέλει ο θεός από τη δική μου την πλευρά, μου είπε και ο πνευματικός μου ότι “θα πιαστούν οι ένοχοι” και το αφήνω αυτό στα χέρια του Θεού όπως είχα αφήσει και τη ζωή του παιδιού μου , δυστυχώς το Γιώργο μου δεν τον προστάτεψε.”

Μιλώντας για την απόφαση να επιλέξουν ως δικηγόρο τον Σπύρο Χαριτάτο , πρώην συνεργάτη της Ζήνας Κουτσελίνη ανάφερε: “Πιστεύω ότι η μαμά του Γιώργου έβαλε ως φωνή της έναν άνθρωπο , που έβλεπε δίπλα με τον γιο της στον καναπέ της εκπομπής όμως ο Γιώργος ,τον Σπύρο τον ήξερε ως συνάδελφο ,όχι ως δικηγόρο.

Ο Σπύρος δεν ήταν ποτέ ο δικηγόρος που μιλούσε ο Γιώργος.  Ο Σπύρος ήταν ο συνάδελφος δημοσιογράφος. Σε καμία περίπτωση ,δεν θέλω να περάσει προς κανέναν ότι υπάρχει διάσταση ανάμεσα στην οικογένεια. Απλά εγώ θέλω το όνομα του Γιώργου μου να μη διασύρεται. Να μην πέφτει στο στόμα κανενός ,που δεν το αξίζει να το λέει. Και η Ζήνα , ο Απόστολος ,η Στέλλα και όλοι όσοι ήξεραν τον Γιώργο ,γνώριζαν ότι είχε κόκκινες γραμμές και ο Γιώργος έβαζε κόκκινες γραμμές.”

Κλείνοντας την παρέμβαση της η Στάθα ,απευθυνόμενη στη Ζήνα Κουτσελίνη και στους συνεργάτες της είπε ότι  αποτελούν πάντα την τηλεοπτική οικογένεια του Γιώργου. “Σε ευχαριστώ Ζήνα που συνεχίζεις να βγάζεις κόκκινες γραμμές” κατέληξε.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα και τη συγκίνηση της. Απευθυνόμενη στον Σπύρο Χαριτάτο είπε: “Σπύρο είναι άδικο αυτό που έκανες. Δες το διαφορετικά. Ξαναγύρνα το… Ο Γιώργος σ’ αγάπησε  όταν μπήκες σε αυτή την εκπομπή. Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά χωρίζει δύο κομμάτια που είναι ένα. Και η  ενημέρωση γίνεται μόνο από την αστυνομία” τόνισε η παρουσιάστρια.

Ο εκδότης της “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” Πέτρος Κουσουλός είπε μεταξύ άλλων: “Πέρσι μαζί ήμασταν όταν ζήσαμε αυτές τις κακές στιγμές. Νιώθω και το ξέρω και ο Σπύρος καταλαβαίνει ότι υπέπεσε σε ένα φάουλ, ένα φάουλ το οποίο πρέπει να διορθώσει ο ίδιος άμεσα.”

 

Ζητούν δικαίωση
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, η μητέρα και η αδελφή του Γιώργου Καραϊβάζ, Παναγιώτα και Ανατολή, απευθύνουν έκκληση για έμπρακτη αναγνώριση από πλευράς των Θεσμών, και ζητούν την απόδοση δικαιοσύνης, για την άνανδρη δολοφονία του αξέχαστου γιου και αδελφού τους. «Έδωσαν εντολή κι εξουσιοδότησαν τη Δικηγόρο Αθηνών Ρόη Παυλέα και τον ασκ. Δικηγόρο και Νομικό τους Σύμβουλο, Σπύρο Χαριτάτο, να δηλώσουν παρών στην υπόθεση και να ζητήσουν από το αρμόδιο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, πληροφορίες για την εξέλιξη των ερευνών. Η Δικηγόρος Αθηνών Ρόη Παυλέα δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, εκ μέρους της μητέρας και της αδελφής του Θύματος, για την αποτρόπαια ενέδρα θανάτου, που οδήγησε στην τραγική απώλεια του Εκδότη, κορυφαίου Αστυνομικού Συντάκτη και ερευνητή υποθέσεων, που καθήλωσαν το Πανελλήνιο».

Περιμένουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης
«Η δολοφονία Καραϊβάζ χτύπησε την καρδιά της Ελευθεροτυπίας και οι σφαίρες των δολοφόνων πλήγωσαν την ίδια τη Δημοκρατία μας. Γεγονός είναι ότι, δεν περνάει μέρα, χωρίς η χαροκαμένη μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ, να επισκεφθεί, με τις ώρες, τον τάφο του γιου της, περιμένοντας πλέον από την πολιτεία, ως μόνη παρηγοριά, τη γρήγορη διαλεύκανση της υπόθεσης και την ανεύρεση των φυσικών και ηθικών αυτουργών της άνανδρης δολοφονίας του αξέχαστου και ανυποχώρητου Δημοσιογράφου. Ο Σπύρος Χαριτάτος και η Ρόη Παυλέα επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 την Αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση κι έλαβαν λεπτομερή ενημέρωση για τις ως τώρα εξελίξεις των αστυνομικών ερευνών», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

Πηγή: ereportaz.gr

Προηγούμενο άρθροΑποζημιώσεις ΙΑΝΟΥ: Βγήκε νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά και την Κεφαλονιά & την Ιθάκη-Τι νέο προβλέπει για τις επισκευές κτιρίων (απόφαση)
Επόμενο άρθροΒρέθηκαν συντρίμμια του αγνοούμενου αεροπλάνου στο Μαυροβούνι Λάρισας – Νεκρός ο 62χρονος χειριστής