Συγκλονίζει ο θάνατος υπαλλήλου τρένου από κορονοϊό – Την έφτυσε μολυσμένος επιβάτης

Μια υπάλληλος στα εκδοτήρια εισιτηρίων του βρετανικού σιδηροδρόμου πέθανε από covid-19 έχοντας μολυνθεί από επιβάτη που την έφτυσε την ώρα της υπηρεσίας της, γράφει σήμερα η Guardian.

Τον Μάρτιο η 47χρονη Μπέλι Μουτζίνγκα βρισκόταν σε μια αίθουσα του σιδηροδρομικού σταθμού της Βικτόρια, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, όταν ένας πολίτης, ο οποίος είπε ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό έφτυσε την ίδια και μια συνάδελφό της και έβηξε στο πρόσωπό τους.

Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες και οι δύο γυναίκες βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό.

Η Μουτζίνγκα, η οποία έπασχε από κάποιο νόσημα του αναπνευστικού, εισήχθη στο νοσοκομείο Barnet και της τοποθετήθηκε αναπνευστήρας, αλλά στις 5 Απριλίου κατέληξε, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου TSSA, που εκπροσωπεί τους μισθωτούς του κλάδου των συγκοινωνιών (TSSA).

Το συνδικάτο ανέφερε το περιστατικό στην Επιθεώρηση Εργασίας των Βρετανικών Σιδηροδρόμων και του Οδικού Δικτύου για να ερευνηθεί, ενώ βρίσκεται και σε συνεννόηση με δικηγόρους για να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Μανουέλ Κορτές δήλωσε: “Ως ευάλωτο άτομο που ανήκε στην κατηγορία υψηλού κινδύνου και με γνωστή την πάθησή της στον εργοδότη της, εγείρονται ερωτήματα ως προς το γιατί η Μπέλι δεν είχε απομακρυνθεί από τις αρχές της πανδημίας από την πρώτη γραμμή. Αντί να μιλάει για χαλάρωση των περιορισμών η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι έχουν ληφθεί τα σωστά μέτρα προστασίας ώστε να μη χαθούν άλλες ζωές. Όποιος είναι ευάλωτος θα πρέπει να παραμένει στο σπίτι του και σε όποιες περιπτώσεις είναι εφικτή θα πρέπει να επιλέγεται η τηλεργασία…”.

Έρευνα για το περιστατικό ξεκίνησε και η Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών, η οποία καλεί όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει μαζί της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ