Σύλλογος Γονέων 2ου Λυκείου Αργοστολίου: Εκδήλωση για τον εθελοντισμό-Μία εξαιρετική πρωτοβουλία [εικόνες]

Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

Σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία προχώρησε το νεοσύστατο ΔΣ του 2ου Λυκείου Αργοστολίου, με την διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα τον Εθελοντισμό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού, προσκάλεσε στην χώρο του σχολείου, το πρωί της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου, τον Σπύρο Μοσχόπουλο, πρόεδρο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Λειβαθούς, καθώς και τον Γιώργο Ποταμιάνο, αντιπρόεδρο της ομάδας και γνωστό στο νησί μας για την εθελοντική του δράση και τις δωρεές του.

Μιλώντας στους μαθητές, μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, μεταλαμπαδεύοντας την αξία και τα ιδανικά του Εθελοντισμού. Τόνισαν ότι πρόκειται για έναν τρόπο ζωής και μια νοοτροπία, που δεν είναι άλλη από το να προσφέρεις, στον τόπο σου, στους συνανθρώπους σου. Η προσφορά αυτή μπορεί να είναι κάτι μικρό που εξυπηρετεί και φέρνει χαρά, στο περιβάλλον σου, στην τάξη σου και το σχολείο σου ή στην κοινότητα και τον Δήμο σου. Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα κάτι μεγάλο, αρκεί η προσφορά αυτή να εκπορεύεται από την ψυχή σου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους φιλοξενούμενους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα, μαζί με τους συναδέλφους τους, στον τόπο μας.

Πολλά συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γονέων για την εξαιρετική πρωτοβουλία. Τέτοιες δράσεις, αναδεικνύουν τον χώρο του σχολείου, ως τόπο καλλιέργειας, προβληματισμού και ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων, εκτός από τόπο μάθησης.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

πηγή: ekefalonia.gr