Συλλυπητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για τον θάνατο του Γιώργου Ζαπάντη

Πρώτη από αριστερά η Μελίνα Κωστάκη και δίπλα της η Αθανασία Ζαπάντη. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές, πληροφορούμενος την είδηση του θανάτου του ομογενή, Γιώργου Ζαπάντη στη Νέα Υόρκη, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας εξέφρασε την θλίψη του και τα συλλυπητήρια για την οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Γιώργος Ζαπάντης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» υπέκυψε το βράδυ της Κυριακής, 21 Ιουνίου 2020 στα αλλεπάλληλα χτυπήματα από τα Taser των Αστυνομικών προκαλώντας θλίψη και συγκίνηση στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, είναι ο πρώτος εξ Ελλάδας πολιτικός, ο οποίος λαμβάνει ξεκάθαρη θέση και καλεί τις Αμερικανικές Αρχές να επισπεύσουν τις έρευνες προκειμένου να ριχτεί άπλετο φως στο τραγικό συμβάν και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες στους υπευθύνους.

Το πλήρες κείμενο του μηνύματος του κ. Κιοσέ προς τις «Αναμνήσεις» έχει ως εξής: «Ο θάνατος του συμπατριώτη μας Γιώργου, έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.  Αναμένουμε από τις Αμερικανικές Αρχές, την επίσπευση των ερευνών, με εμπεριστατωμένο πόρισμα,  προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες στους υπευθύνους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές.

Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας, για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η μια απλή επιχείρηση κατέληξε με απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Πάγια Ελληνική θέση η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων είναι το δικαίωμα στην Ελευθερία και τη Ζωή, αξίες ανεκτίμητες που δεν χωρούν εκπτώσεις».

Έρανος

Η ανταπόκριση των ομογενών στον έρανο που διοργάνωσε η εξαδέλφη του θύματος στον ιστότοπο www.gofundme.com  για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας του Γιώργου είναι άκρως συγκινητική. Μέχρι και την ώρα που γραφόταν το άρθρο ανταποκρίθηκαν 250 άτομα τα οποία προσέφεραν συνολικά $55.399.

Οι «Αναμνήσεις» καλούν το αναγνωστικό τους κοινό να προσφέρει τον όβολό του για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο https://www.gofundme.com/f/george-zapantis-memorial.

Ο Γιώργος Ζαπάντης είχε μεγάλη καρδιά και αγαπούσε όλον τον κόσμο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Πηγή: anamniseis.net